Кметът на село Мечкарево отчита успешен мандат

001
23.09.2011 / 10:57

Кметът на село Мечкарево Георги Стоянов от ПП ГЕРБ заяви, че е изпълнил основните си пет обещания към жителите на селото. Преди четири години той е обещал изграждане на православен храм, нова здравна служба, ново читалище, да реши въпроса с боклука, както и да почисти канала край селото. Строежът на православния храм «„Св. Апостоли Петър и Павел” е започнал през 2008 г. и завършен през 2010. Кметът е получил съдействие от председателя на Църковното настоятелство, жителите на село Мечкарево и много дарители. Той изказва специална благодарност към народния представител от Сливен и председател на комисията по земеделие и гори към Народното събрание Десислава Танева за нейното съдействие по закупуването на камбаната, която в момента е монтирана и при нужда се използува. „Тук искам да й предам, че има голямата благодарност на 16-те човека от селото – производители на краве мляко, които в продължение на десет години не бяха успели да си получат възнаграждението от „Млечен път” - Нова Загора за предаденото мляко, а благодарение на нейната помощ то бе изплатено /7800 лева/. За здравната служба и читалището Георги Стоянов е получил съдействие от кмета на Община Сливен Йордан Лечков, благодарение на когото сега Мечкарево има нова сграда на Здравната служба. Там сега се помещават лекарски кабинет, стоматологичен кабинет, бръснаро-фризьорски салон с необходимите санитарни възли, помощни помещения и др.”. За нуждите на читалището Общинският съвет в Сливен е предоставил безвъзмездно училищна сграда. Сега библиотеката разполага с над 400 книги и към читалището се открива и интернет зала с 4 компютъра за свободен достъп

Кметът на Мечкарево отчита и почистване на сметището, а община Сливен е поела сметоизвозването и сметопочистването. За селото са доставени 40 броя контейнери тип „Бобър”, както и допълнителен брой казани за смет.

По време на неговия мандат е извършено още озеленяване, засадени са рози и липи по централната алея на селото. Вече няма проблеми с уличното осветление. Монтирани са допълнително над 36 броя осветителни тела. По отношение на спортната дейност в Мечкарево отчитат регистрация на футболен клуб „Тунджа – 2009” . Едно от важните неща, които са се случили за селото през тази година, е участието на кметството с проект по програма Национална кампания „За чиста околна среда” на тема „Обичам природата и аз участвам” към МОСВ. Чрез проекта ще се постигне облагородяване на района, ще се направи спортен комплекс за отдих и масов спорт на хората от селото. Кметът отчита още извършен основен ремонт на кметството със средства от Общината – покрив, дограма и др. Открит е нов пенсионерски клуб, оборудван с климатик, маси, столове, телевизор, кафе машина, също със средства на Община Сливен. Георги Стоянов казва, че всичко това, което е постигнал за периода от четири години, е благодарение на правилното разбиране и помощта, оказана от Община Сливен и Областното ръководство на ПП ГЕРБ Сливен. Той си поставя амбициозната задача през следващия мандат да доизгради моста над р. Тунджа, да асфалтира част от улиците, да направи основен ремонт на три улици за тяхното отводняване, да се изгради нов трафопост, да се извърши залесяване и ремонтиране на скъсаните диги по река Тунджа в землището на Мечкарево. „Всичко това предстои и ще бъде направено. В нашето село имаме достойни хора, трудолюбиви и заслужават всичко, което изброих, да се направи, а това уверявам ви ще се случи. Селото ни трябва да стане образец, а това зависи само от нас!”, категоричен е кметът на Мечкарево.

Той се похвали и с ловната дружинка на селото, в която членуват хора от Мечкарево и Сливен. Ловците са направили заслон на 500 метра от центъра на селото, до езерото. Те оказват голяма помощ при опазването на реколтата, за което получават благодарност от кмета. Има идея езерото да се облагороди и районът да се превърне в парк за отдих на жителите и гостите на Мечкарево.

Още снимки от новината

003
004

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев