Политиките на местната власт вълнуват сливналии

001
06.10.2011 / 13:38

За втори път в тази кампания кандидатът за кмет Йордан Лечков и съветници от листата на ГЕРБ се отзоваха на поканата да гостуват в пенсионерски клуб №1. В този разговор кандидатите на ГЕРБ очертаха политиките в местната власт, които ще развиват – довършване на започнати и стартиране на нови инфраструктурни проекти, запазване на местните данъци и такси, развитие на културните институти.

В отговора на интереса на възрастните хора към пътната инфраструктура на града, Йордан Лечков информира присъстващите за готовите проекти за кръгови кръстовища на бул. „Ген. Скобелев”, до магазин „Тернопол” и до кръстовището на „Розова градина”. „Спечелихме и проект за облагородяването на парк ”Юнак”, това са неща, които реално ще станат” – каза Йордан Лечков. Той припомни, че коритото на река „Дюлева” е почистено, сменени са водопроводите в кварталите „Дружба” и „Сини камъни”. Докато течеше ремонтът, булевард „Георги Данчев” беше разкопан, но сега е най-хубавият в града. Йордан Лечков увери присъстващите, че улиците в централната част на града ще се асфалтират до 3-4 месеца.

Възрастните хора попитаха защо се застрои централния градски площад „Хаджи Димитър”. Мария Григорова – кандидат за общински съветник от ГЕРБ отговори, че разрешенията за строителство в този район са били подписани преди 2003 и сега няма как да се променят.

На въпрос за пречиствателната станция за питейна вода, Йордан Лечков отговори, че тя е почти готова, но ако не се подмени водопреносната мрежа, съоръжението се обезсмисля. Трябва да се подмени водопреносната мрежа в кварталите „Клуцохор”, „Кумлука” и централната градска част и тогава да се включи пречиствателната станция. „За довършването на целия този сложен проект имам подкрепата и от премиера Борисов”, заяви Йордан Лечков.

Кандидатите за общински съветници Димитър Митев, Мариян Янков, Керанка Стамова и Здравко Костадинов разясниха на хората, че в момента Сливен е градът с най-ниски местни данъци - такса смет и данък сгради. Таксите за детски градини и ясли също са най-ниски в страната, не са променяни от осем години.

Община Сливен подпомага всички културни институти на територията на общината. Над 1 милион са вложени за охранителни витрини за експонатите в историческия музей, с каквито малко музеи могат да се похвалят. Със 700 хил. лв. са финансирани археологическите разкопки на експедиция ТЕМП.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев