ТЕ СА "ЗА" СЛИВЕН

001
20.10.2011 / 12:13

Диана Кънева: Ще работя за повече гражданско участие в обсъждането и вземането на решения за промени

Диана Кънева – учител, кандидат за общински съветник от ГЕРБ

Защо сте в листата на ГЕРБ?

Очаквам, че като специалист в областта на образованието, ще имам възможност да работя за развитието и модернизацията на образователната система в нашия град. Опитът ми в управлението на образователно-възпитателния процес ще бъде полезен в изработването и реализацията на действена образователна стратегия на община Сливен.

Какво най-много Ви харесва в Сливен?

Огромните природни ресурси на нашия град и неговата история са нещата, които не само харесвам, но ми дават самочувствие и надежда, че ако успеем да ги запазим, ще изградим едно по-добро бъдеще за всички.

Какво не Ви харесва в Сливен?

Липсата на икономически субекти, занимаващи се с реална икономика, производство на стоки и услуги, а не предимно с търговия.

Какво най-първо бихте променили в Сливен, ако зависи от Вас?

Във всяка сфера на обществения живот има нужда от промяна, но отчитайки сложните взаимовръзки в управлението, считам че трябва първо да се разшири участието на гражданското общество в обсъждането и вземането на решения за промени. Като че ли съгражданите ни са готови реално да участват в тези процеси чрез включването им в действащи обществени съвети по най-значимите проблеми на общината.

Убеден ли сте, че Вашият глас ще се чува в групата на общинските съветници?

Убедена съм, че ще успявам да представям основателни аргументи, за да накарам и другите да приемат моя определена позиция.

Как бихте описали кмета Лечков от досегашната ви работа с него?

Господин Лечков е човек устремен и преследващ целите си, успявайки да промени облика на училищата и детските заведения в нашия град. Притежава качествата на нетрадиционен управленец, ярко се отличава от наложения български модел и с това си печели допълнителни врагове. Носи в себе си заряда на модерния, европейски тип политик.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев