Как гласуваме на 30 октомври

002
29.10.2011 / 13:26

Началото на изборния ден е от 6.00 ч. Когато тръгвате към изборна секция, в която трябва да подадете гласа си, вземете личната си карта. Член на секционната избирателна комисия /СИК/ ще намери името ви в избирателните списъци. На балотажа те са два: единият е за президентския вот, а другият - за местния. В Сливен ще получите две бюлетини - за президент и за кмет. Три бюлетини ще получат хората, които трябва да гласуват за общински кмет, кмет на кметство и президент.

Всяка бюлетина трябва да е подпечатана с печата на СИК. Когато влезете в тъмната стаичка, разгънете бюлетината и проверявате дали е чиста, дали по нея няма изписани или поставени знаци. Ако откриете нещо нередно, поискайте от комисията друга бюлетина.

В квадратчето срещу името на един от двамата кандидати за президент или кмет поставете знак “Х”, задължително изписан със синя химикалка. “Х”-ът не трябва да излиза от квадратчето. Всякакви други знаци, включително и “+”, както и писане с друг цвят, правят бюлетината ви недействителена.

След като отбележите вота си, сгънете бюлетината по фабричните гънки така, че вотът ви да остане таен. Преди да пуснете бюлетината, член на СИК трябва да сложи втори печат на гърба й. Гласовете за кмет и за президент се пускат в различни урни.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев