Десислава Танева: Промените в Закона за горите трябва да защитават природнитe дадености

Десислава Танева
11.01.2012 / 00:25

„Законопроектът, който ще бъде обсъждан, трябва да има всички механизми, за да може природните дадености и горите да се използват по най-ефективния начин. За да е добре за всички - и бенефициенти, и туристи, и държава, в застрояването трябва да има планирано стратегическо развитие. Надявам се с обществен консенсус да намерим най-доброто решение”. Това заяви в предаването „Преди всички" по БНР народният представител и председател на земеделската комисия в парламента Десислава Танева преди обществената дискусия по промените в Закона за горите, които позволяват да се учредява право на строеж върху горски терени без промяна на предназначението на терените.

"От средата на миналата година датират срещите с представители на ски- курортите с искане на промяна на този режим. Това не е промяната „Витоша ски", защото тя беше изискана от всички заинтересовани общини, където се развива ски туризма, не само от „Витоша ски"."

Танева бе категорична, че не би следвало поправките да се приемат като нерегламентирана държавна помощ, както бяха определени от „Зелените". Тя смята, че нов механизъм трябва да контролира стихийното застрояване в планинските курорти.

 

 

Източник : radiosliven.net

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев