Приета е работната програма на парламента по въпросите на Европейския съюз за 2012 г.

---
23.02.2012 / 15:58

Присъединяването на България към Шенген, вътрешен енергиен пазар и ядрена безопасност и пакет от мерки за повишаване на заетостта са сред приоритетите в работната програма на парламента по въпросите на Европейския съюз за 2012 г., която бе одобрена от народните представители.

 

В програмата се включват приоритетно проекти на актове, които имат законодателен характер и създават възможност Народното събрание ефективно да контролира участието на правителството в процеса на обсъждане и приемане на актовете на Европейския съюз, както и да участва в политическия диалог с европейските институции. Сред приоритетите са гарантиране на устойчиви публични приходи чрез защита на инвеститорите, бърз механизъм за реагиране на измами с ДДС.

 

Програмата залага и на многогодишната финансова рамка на общността, както и на въвеждане на общоевропейска рамка за електронна идентификация, електронно установяване на автентичност и електронен подпис. Пакетът от мерки за стимулиране на заетостта включва създаване на условия за гъвкав и мобилен пазар на труда, социално включване, свободно движение на работници в Съюза, както и пакет за иновациите в здравеопазването. За сектор "Правосъдие и вътрешни работи" водещи са законодателни решения, свързани с "минимални разпоредби относно съставите на престъпленията и наказанията в областта на трафика на наркотици", Трета директива срещу изпирането на пари, борбата с престъпленията в европейското киберпространство. Разширяването на ЕС през 2012 г. също е сред приоритетите в работната програма на българското Народно събрание.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев