Отзиви за подкрепения от ПП ГЕРБ нов председател на НСОРБ

---
07.03.2012 / 11:44

Кметът на Нова Загора Николай Грозев заяви, че Общото събрание на Националното сдружение на общините в България се е провело на много високо равнище. Според него изборът на кмета на Пазарджик за председател на Управителния съвет на сдружението е потвърждение, че ПП ГЕРБ е широко скроена партия. „Кметът на Пазарджик Тодор Попов е една консенсусна личност, която ще работи за интересите на всички общини. Той е добър юрист и приветствам решението да му бъде гласувано доверие”, каза Грозев.

Кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов изрази удовлетворение от избора на новия председател на НСОРБ и смята, че промяната в ръководството на сдружението е била здравословна и необходима. Според него трябва да се дава път на младите, на нови лица и идеи. „Надявам се с този избор нещата да се пречупят и организацията на общините да доразвие своите функции и да засили своите позиции. Не смятам, че е много добре, че нашата област няма представители в Управителния съвет, но когато се работи в положителна посока и се подкрепят добрите идеи и предложения, това няма значение”, допълни Атанасов.

 

Представител в Общото събрание на НСОРБ от община Котел бе общинският съветник от ГЕРБ Вели Алиев Караалиев. Той изрази задоволство от високото представителство на партията в Управителния съвет. „ Мисля, че стана много добре, след като кмета на Пазарджик бе избран на председател. Въпреки, че нямаме представители в УС, смятам, че това не е минус, защото има много хъс и желание за работа от страна на колегите. До сега БСП доминираше в НСОРБ, а сега е много добре, че представителите на ГЕРБ са повече. Имахме срещи с колегите от другите общини и щом сме представители на една и съща политическа сила, ние трябва да се подкрепяме и да си помагаме. Сдружението на общините има добри възможности, благодарение на които може да се направи много в областта на местното самоуправление. Радвам се, че имахме възможност да се видим и с трима от министрите - Нова Караджова, Лиляна Павлова и Томислав Дончев, които въпреки ангажиментите си присъстваха на общото събрание и ни запознаха с приоритетите в своята работа”, каза Алиев.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев