Премиерът представи на президента Росен Плевнелиев новите министри

001
16.03.2012 / 14:31

Премиерът Бойко Борисов е представил на президента Росен Плевнелиев шефката на парламентарната здравна комисия Десислава Атанасова като новия здравен министър, пише dariknews.bg. Това е станало в началото на срещата на държавния глава с ръководството на ГЕРБ в рамките на Месеца на политическите консултации на „Дондуков" 2.

Борисов е представил и заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев като бъдещ министър.

Тя е единствената, която може да влезе веднага в работата, каза премиерът Бойко Борисов, коментирайки защо тъкмо на председателя на здравната комисия Десислава Атанасова се е спрял за нов здравен министър. Колебаех се между нея и Менда Стоянова, заяви още Борисов.

За новия икономически министър Делян Добрев той посочи като приоритет в работата му да търси начини как да се помогне на малкия и среден бизнес у нас.

Акцент на пресконференцията след срещата на ръководството на ГЕРБ с президента Росен Плевнелиев премиерът Бойко Борисов постави върху спекулациите по проекта за изграждането на новата АЕЦ „Белене", както нарече критиките на опозицията по темата. Само българо-руска централа по мое време няма да се строи, без да се диверсифицира този проект, без да влезе стратегически инвеститор, посочи Борисов. Той обясни, че се планира готовият един реактор за „Белене" да бъде монтиран като седми блок на АЕЦ „Козлодуй". За това е имало и писмено съгласие от Брюксел.

 

Борисов уточни, че още не е готов докладът на HSBC Bank за икономическата целесъобразност на проекта за строителството на новата централа. По думите му при всички случаи трябва да се обясни на българския данъкоплатец какво се случва с похарчените досега 1,380 милиарда лева за него.

 

По въпроса дали да има референдум „за" или „против" АЕЦ „Белене" президентът Росен Плевнелиев каза, че първо трябва да се чуе анализът и после евентуално да се търси точна формулировка - да има или не нови ядрени мощности, поясни той.

 

Още снимки от новината

002
003
004

 

източник: http://www.dariknews.bg , снимки :Sofia Photo Agency: Юлиана Николова
 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев