Народното събрание създаде временна анкетна комисия за скандала Хохегер

Димитър Главчев
22.03.2012 / 16:18

По предложение на ГЕРБ Народното събрание създаде временна анкетна комисия за скандала „Хохегер”. В подкрепа на предложението гласуваха 92-ма народни представители. Според решението, гласувано от депутатите, комисията трябва да анализира наличните факти и обстоятелства в страната и чужбина и да представи доклад на какво основание са направени паричните преводи към Петер Хохегер от кабинета „Станишев”. Тя ще трябва да изясни и как са предоставени, усвоявани и отчетени средствата, както и какви действия са предприети и кои лица са участвали в кампаниите по организиране и изпълнение на договора с Хохегер.

 

По думите на Цвета Караянчева от ГЕРБ, трябва да се пази имиджа на държавата, а не да се премълчават и покриват фактите. Целта на комисията е анализ защо е избран този подизпълнител, какво е постигнато, какво са правили като пиар на Министерския съвет.

Депутатите гласуваха и персоналния състав на комисията. Тя ще бъде съставена на квотен принцип, с 13 представители от всички парламентарни групи. Председател и член на комисията става Димитър Главчев, а останалите участници от ГЕРБ са Цвета Караянчева, Емил Радев, Снежана Дукова, Пламен Нунев и Румен Иванов.

 

Народното събрание прие на първо четене законопроекта за младежта, внесен от Министерския съвет. Законопроектът предвижда Министерството на образованието, младежта и науката да създаде Национална информационна система за младежта. Предлага се Национален консултативен съвет за младежта да подпомага министъра на образованието в националната политика. Регламентира се понятието "младежки дейности" и се дава определение за младежка организация – национално представителната младежка организация трябва да има не по-малко от 900 физически лица-членове и да извършва дейност на територията на не по-малко от 30 на сто от общините в страната. Законопроектът регламентира младежкото доброволчество и легализира статута на младежкия работник. Според него младежи са лица на възраст от 15 до 29 години.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев