Областният управител на Сливен се срещна с кубинския посланик

----
07.04.2012 / 00:01

Областният управител Марин Кавръков се срещна с кубинския посланик Нейно Превъзходителство Терасита Капоте Камачо и придружаващата я делегация в състав - Берман Алеман, съветник по икономическите въпроси към посолството, Станка Шопова, председател на Асоциация за приятелство „България – Куба” и нейният заместник – председател Тамара Такова. Г-н Кавръков запозна гостите с интересни факти от историята на град Сливен, богатото културно наследство, което притежаваме и подари на г-жа Капоте Камачо енциклопедия с тракийските златни съкровища.

 

По думите на кубинския посланик над три милиона туристи посещават Куба всяка година, а в края на май в няколко български града посолството на Куба ще презентира страната си като туристическа дестинация. Отправена беше покана повече българи и в частност от Сливен да посетят Куба, за да опознаят местните традиции, култура и природа.

 

Областният управител заведе гостите в Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков”, където те с интерес разгледаха богатата колекция от културни ценности, сред които експонатите от тракийското злато, намерено при разкопки край Сливен и предмети с ритуално предназначение, както и бойни снаряжения.

 

В конферентната зала на Областна администрация се състоя и среща на Н. Пр. Терасита Капоте Камачо с представителите на клуба на приятелите на Куба. В присъствието на повече от 50 гости, сред които и много ученици, кубинския посланик разказа за живота в Куба, за проведените реформи там и отговори на въпросите на участниците в дискусията. В края на вечерта бяха рецитирани нейни стихове, написани за България под аплодисментите на публиката. Посланик Терасита Капоте призова младите хора да бъдат патриоти и да обичат родината си.

източник: Областна администрация-Сливен
 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев