Правителството дава над 11 милиона лева за ремонта на пътя Твърдица-Елена

---
29.04.2012 / 22:12

С Постановление №86 на Министерски съвет от 25 април 2012 г. се предоставят 11 520 000 лева за ремонт на пътя Твърдица-Елена. Постановлението е публикувано на сайта на МС. Парите са част от допълнителните бюджетни кредити по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2012 г. Пътят Твърдица-Елена е включен в обекти по програма „Поддържане на Републиканската пътна мрежа”.

Решението за отпускането на общо 85 млн. лв. допълнителни бюджетни кредити на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за тази година бе взето на заседание на Министерския съвет тази седмица. Средствата са за изграждането и рехабилитацията на приоритетни инфраструктурни проекти с цел развитие на пътната инфраструктура и повишаване на безопасността на движение. Освен пътя Твърдица-Елена са включени строителство и реконструкция на лявото платно на АМ „Марица”, участък от АМ „Хемус”, осъществяващ връзката за Силистра, мост над р. Стряма по пътя Раковски-Пловдив, скоростният път Бургас-Сарафово и др.

Проходът Твърдица-Елена, който свързва областите Сливен и Велико Търново, не е рехабилитиран от 1984 година и заради лошото състояние, в което се намира, е неизползваем. За отпускане на средства за неговото възстановяване настояваха народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева и колегата и от Велико Търново Христо Христов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев