Ученици представиха идеи за развитието на туризма пред депутата от ГЕРБ Юлиана Колева

---
07.05.2012 / 15:08

Десетокласници от Гимназията с преподаване на чужди езици „Захари Стоянов” в Сливен се срещнаха с народния представител от ПП ГЕРБ Юлиана Колева. Те представиха свои идеи за проект, свързан с развитието на туризма в Сливен.

На срещата присъстваха представители на историческите музеи в Сливен и Нова Загора, Художествена галерия „Димитър Добрович”-Сливен и Областна администрация.

Учениците предложиха своите идеи за промяна на града и потърсиха съдействие от институциите за тяхната реализация. Те смятат, че е нужна реклама у нас и по света на културно-историческите забележителности на Сливен, което е важна предпоставка за развитието на туризма в града и популяризирането на богатата история на Сливенския край. Една от идеите им е създаването на албум за природните и исторически дадености, който да бъде издаден на пет езика. Народният представител Юлиана Колева приветства инициативността на младежите и се надява проектите им да се реализират. „Учениците са много активни и имат полезни идеи. От тук нататък ще видим в каква насока ще тръгнат и кои европейски проекти могат да осигурят финансиране. През лятото децата могат да работят като доброволци в различните културно-исторически обекти в града, а издаването на албум на пет езика е нещо, което досега не е правено за туристите. Младежите от ГЕРБ също могат да им помагат”, каза Колева.

Учениците от езиковата гимназия получиха по един екземпляр от „Пътеводител на културното наследство на Сливен”. Изданието съдържа 38 кулутурни обекта в Сливен, заедно с карта, върху която са обозначени. Пътеводителят е проект на МГЕРБ Сливен и се осъществи с помощта на партията.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев