Десислава Танева разговаря с министъра на отбраната за военна болница-Сливен

005
11.05.2012 / 17:32

Министърът на отбраната Аню Ангелов посети Сливен днес. На среща с него в областна администрация присъства народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Танева, която постави въпроса за бъдещето на Военна болница в Сливен. Министър Ангелов потвърди подкрепата на оглавяваното от него министерство за преобразуване на лечебното заведение в търговско дружество. Част от района ще бъде апортирана, заедно с медицинското оборудване в едно търговско дружество с принципал държавата и то ще запази текущата си дейност, така че гражданите на Сливен да могат да използват капацитета на тази болница.

Министерството на отбраната ще сключи договор с това търговско дружество за медицинското осигуряване на военнослужещите в гарнизона. Останалата част ще бъде предложена за продажба, като има планове за инвестиции за изграждането на дом за възрастни хора. „Министерството на отбраната ще сключи договор с това търговско дружество, за да се осигурят в медицинско отношение всички военнослужещи и цивилно служещи, които работят в Сливен и околностите на Сливен. Както знаете, това става по молба на депутатите и на Общинския съвет на град Сливен. Ние възприехме тази идея и ще я осъществим", каза Аню Ангелов. Припомням, че тримата народни представители от ГЕРБ-Сливен представиха пред министър Ангелов своето предложение за запазване на Военна болница след решение за нейното закриване.

Десислава Танева придружи министър Ангелов на срещите му с военнослужещите от Сливен в Гарнизонния военен клуб, при областния управител Марин Кавръков и кмета на общината Колю Милев.

Министърът на отбраната информира, че гарнизонът в Сливен остава, като Центърът за подготовка на танкови подразделения ще се трансформира в Център за подготовка на специалисти. Той разясни, че предстои намаляване на личния състав с 262-ма военнослужещи и 46 цивилни служители, което представлява около 30% от щатния състав на центъра. Аню Ангелов увери, че тези военни, които желаят да продължат службата си в Българската армия, ще имат възможност да кандидатстват за 1800 вакантни места във военните формирования на оставащите две бригади. „Това означава много нови места в Ямбол, Казанлък, Стара Загора, Карлово и в други гарнизони“, каза министър Ангелов.

Той посети още Центъра за подготовка на танкови подразделения в Сливен, а преди това присъства на ВИП деня на съвместното българо-американско учение „Отвъд хоризонта – 2012“ на полигон Ново село.

Още снимки от новината

001
002
003
004

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев