Депутатите от ГЕРБ-Сливен поздравяват сливенската общественост за 24 май

---
23.05.2012 / 15:04

Народните представители от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева, Юлиана Колева и Диан Червенкондев изпратиха поздравителен адрес до училища и културни институти в града по повод празника на българската просвета и култура. „Уважаеми учители и ученици, дейци на културата и изкуството, скъпи съграждани!

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е един от най-почитаните от всички нас празници. На 24 май даваме дължимото уважение на светите братя Кирил и Методий, които ни оставиха най-ценното наследство – българското четмо и писмо. Прекланяме се пред мъдрите учители, дарили ни буквите, които довеждат всяко знание до ума и сърцата ни. Благодарим на онези, които продължават делото им, учат децата ни и дават нов живот на българския език.

Нека с общи усилия го запазим чист, да го направим по-богат, да го съхраним за бъдещето. Пожелаваме на всички българи много здраве, успехи и вяра, да не стихва жаждата ни за знания, да предаваме мъдростта на предците ни за духовното извисяване на нацията и поддържане на българщината.

Честит празник на българската просвета и култура!”

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев