Десислава Танева присъства на откриването на фуражно стопанство край Ямбол

---
28.05.2012 / 14:37

Народният представител от ПП ГЕРБ и председател на Парламентарната комисия по земеделие и гори Десислава Танева присъства на официалното откриване на Фуражно и складово стопанство за готови храни на селскостопански животни край Ямбол. Лентата преряза министър-председателят на България Бойко Борисов.

На церемонията присъстваха още министърът на земеделието Мирослав Найденов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Инвестицията в стопанството е на стойност 2 273 504,18 лв. Половината от средствата са вложение на собственика „Геомекс инженеринг” ЕООД, а останалата част e подкрепа по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Новоизграденото фуражно стопанство ще произвежда пълната гама от пълноценни фуражи за всички видове и категории прасета. Премиерът и официалните гости разгледаха и свинеразвъдния център на дружеството, също изграден по ПРСР, като инвестицията е за над 3 млн. лв. и е направена по всички изисквания на Европейския съюз. Внедрената системата за автоматично управление и контрол позволява технологичното оборудване да се управлява със софтуерна програма от персонален компютър, с която има възможност за постоянно следене на всички необходими процеси в свинеразвъдния център. Фирмата отглежда над 10 000 свине, 270 крави и 200 овце. Обработват се 17 000 дка земя.

Премиерът Бойко Борисов посочи, че прилагането на Програмата за развитие на селските райони дава добри резултати. Той потвърди, че в момента България и Катар са готови да подпишат пет съвместни проекта за производство на мед, месо и др.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев