Групата на ГЕРБ напусна заседанието на Общинския съвет

31.05.2012 / 16:07

Групата общински съветници от ПП ГЕРБ-Сливен напусна днешното заседание на Общинския съвет заради отправени нападки и обидни квалификации срещу групата от страна на председателя на местния парламент Соня Келеведжиева. Тя постави под съмнение принципността, морала и репутацията на някои от съветниците. Групата на ГЕРБ напусна и заради това, че кметът по време на заседанията стои на трибуната, а не на местата, определени за общинската администрация. „Ако кметът бе напуснал трибуната, ние щяхме да се върнем на заседанието”, каза общинският съветник Руси Големанов. Той се противопостави и на опитите на кмета да въздейства на общинските съветници с подкрепата си за председателя на Общинския съвет.

На днешното заседание първа точка от дневния ред бе предложението за предсрочно прекратяване на правомощията на Соня Келеведжиева заради системно нарушаване на Правилника за работа на Общинския съвет, лошо координиране на работата на постоянните комисии и др. Искането бе подписано от 12-те общински съветника от ПП ГЕРБ и други двама техни колеги. Председателят на групата на ГЕРБ Димитър Митев обяви от трибуната и още един мотив - че името на съпруга на Соня Келеведжиева се споменава в негативен план от двама местни политици, в скандален запис, разпространен в медиите и озаглавен като „Сливенгейт”. Общинските съветници от ГЕРБ заявяват, че на следващото заседание отново ще внесат предложение за предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на Общинския съвет. Те благодариха на колегите си, които ги подкрепиха по време на днешния вот.

По повод внесеното предложение за гласуване на декларация-апел заради несправяне с работата на служителите на сливенското звено към Изпълнителна агенция за борба с градушките, общинските съветници от ПП ГЕРБ-Сливен изразяват своята подкрепа, загрижени за земеделските стопани и техните усилия да запазят реколтата си. Със заповед на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за борба с градушките, от 29 май тази година, е отстранен от длъжност директорът на областното звено на агенцията Динко Михалев и е назначена спешна проверка, която ще приключи до 5 юни. Това показва, че правителството за пореден път предприема спешни мерки за извършване на проверка по сигнал за нарушения и установяване на причините, довели до недоволство от несвършена работа.

Съветниците се обявяват против предложението за включване в Културния календар на общината датата 17 май като Ден за поклонение на жертвите на геноцид над българите в Османската империя, внесено на днешната сесия. Според тях предложението е незаконосъобразно и Общинския съвет не бива по никакъв начин да се намесва в държавните отношения между България и Турция.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев