Представители на ПП ГЕРБ-Сливен присъстваха на откриването на Балканско първенство в Нова Загора

---
07.06.2012 / 09:58

Областният организационен секретар на ПП ГЕРБ-Сливен Керанка Стамова, общинският ръководител на партията Здравко Костадинов, общински съветници и представители на партията от Сливен и Нова Загора присъстваха на тържественото откриване на Четвъртото Балканско първенство по планинско бягане в Нова Загора. В него участват лекоатлети от 7 държави - Албания, Гърция, Турция, Македония, Румъния, Сърбия и България.

Приветствие към гостите и участниците отправиха кметът на общината Николай Грозев и председателят на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов. Кметът отбеляза, че България за трети път е домакин на първенството по планинско бягане и има удоволствието да приветства участниците в Нова Загора. „Спортът отново показа, че за него няма граници, че той е този, който обединява народите и създава приятели. Надявам се лекоатлетите да останат доволни от природните дадености на нашата страна и да намерят тук много приятели”, каза Грозев.

Поздравителен адрес изпрати народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Танева: „Поздравявам ръководството на Община Нова Загора и лично кмета Николай Грозев за инициативата и организацията на това значимо не само за региона, но и за страната събитие. Благодарение на тази инициативност днес сме свидетели на поредното обединение и демонстрация на приятелството между България, Албания, Гърция, Турция, Македония, Румъния и Сърбия. Четвъртото Балканско първенство по планинско бягане е доказателство за силата на спортния дух, за неговата невероятна способност да премахва границите с лекота, да сплотява и събира приятели. Пожелавам на всички участници успех и достойно представяне в надпреварата! Покажете най-доброто от себе си, бъдете пример за подражание и отнесете прекрасен спомен със себе си от България!”.

Официалната церемония завърши с изяви на Школата за народни танци „Всички стъпки” и ДЮФА „Загорчета”. Стартът на Четвъртото балканско първенство по планинско бягане в четири възрастови групи - юноши, девойки, мъже и жени е днес – 7 юни. Трасето ще бъде около язовир Жребчево, с дължина близо 4 км. и надморска височина 550 м.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев