Кметът на Твърдица: Работя по предизборните си обещания

Атанас Атанасов
11.06.2012 / 14:13

Кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов заяви, че изграждането на инфраструктурата на територията на общината е най-важната му задача. Двете големи цели, които си е поставил в началото на мандата и е формулирал като предизборни обещания, са свързани с извършването на ремонта на пътя Твърдица-Елена и довършване на канализацията на Твърдица, което включва изграждане и на пречиствателна станция. Общината е внесла проект в Министерството на околната среда и водите и Атанасов се надява да бъде одобрен.

Той изрази съжаление, че Твърдица е една от общините в България, които нямат нито един усвоен лев от селските програми. „Предишното ръководство по необясними причини не е искало и не е кандидатствало по програмите. Сега ние ще кандидатстваме с проекти по мерките 321 и 322. Важно е да опитаме и се надяваме да бъдем одобрени”, каза той.

Очакванията на жителите във връзка с ремонта на пътя Твърдица-Елена са големи. След като вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков направи символична първа копка, хората се надяват реконструкцията на пътя да се извърши в срок. „Този път не е ремонтиран откакто е построен. Надяваме се района на живне, да има положителен ефект за развитието на туризма”.

Атанасов споделя, че зимата е била много тежка, имало е проблеми със снегопочистването, а по-късно и с проливните дъждове. Има занемарени участъци, каналите са затлачени и непочистени.

Кметът на Твърдица изрази задоволство от съвместната работа с Общинския съвет. „Работя в рамките на правилата. Ако не можем да помогнем някъде като община, то гледаме да не пречим”, казва той. Всеки понеделник има приемен ден и не връща хората, ако го потърсят и в други дни от седмицата. „Гражданите се обръщат към мен с различни проблеми. Основният и най-важен въпрос, който стои с голяма острота, е безработицата. Официалната статистика сочи 24,95%. Занимаваме се и с дребни битови проблеми, междусъседски „войни”. На всеки сигнал се опитваме да реагираме бързо. Част от проблемите са свързани със сериозни финансови ресурси и търсим начини за решаването им”, допълва Атанасов.

Общият брой на жителите в Община Твърдица е около 15 000 души. В нея влизат населените места Твърдица, Сборище, Оризаре, Шивачево, Червенаково, Близнец, Сърцево, Боров дол, Бяла паланка и Жълт бряг. Основният работодател е фабриката за хавлиени изделия в Твърдица, където работят около 250-300 души. В Шивачево има два цеха – шивашки и дърводобивен. Останалата заетост е в сферата на търговията и малки фирми.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев