Представители на ГЕРБ - на празника на музикалното училище в Котел

---
16.06.2012 / 09:35

Представители на Общинската организация на ПП ГЕРБ в Котел присъстваха на празника по повод 45-та годишнина от създаването на Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” в Котел. Отбелязването на годишнината започна на 15 юни с концерт на зрелостничката Дияна Василева с участието на бивши и настоящи възпитаници на НУФИ "Филип Кутев".

На 15 юни бяха поднесени цветя на барелефа на Филип Кутев, в двора на училището се изигра най-дългото хоро, проведе се надсвирване на открита сцена, а вечерта се състоя тържествен концерт. Днес празникът продължава с открита сцена с мелодии, песни и хора и със среща на випуските в двора на училището.

Кошница с цветя и Поздравителен адрес за годишнината до преподавателите и възпитаниците на училището изпрати народният представител от ГЕРБ-Сливен – Десислава Танева: „Поздравявам ви с 45-годишнина от създаването на Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” в град Котел. Всяка една от изминалите години е стълба, по която се изкачват талантливите български деца, призвани чрез музиката да прославят страната ни по света. Благодарение на усилията, които полагате, се съхранява любовта към българския фолклор, бит и култура. Без възпитаниците и преподавателите в училище „Филип Кутев” българската фолклорна музикална сцена нямаше да е на това високо ниво, на което е в момента.

Пожелавам на всички вас много здраве, все така устремени напред и убедени в своята мисия на музикални просветители”.

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев