По предложение на ГЕРБ-Сливен прекратиха правомощията на председателя на Общинския съвет

28.06.2012 / 11:56

Общинският съвет в Сливен гласува за прекратяване на правомощията на председателя Соня Келеведжиева. Предложение за това направи Групата общински съветници от ПП ГЕРБ. То бе прието с 21 гласа „за” и 17 „против”. Гласуваха 38 общински съветници. Според Правилника за работа на Общинския съвет вотът бе таен.

Председателят на групата на ГЕРБ Димитър Митев предложи да отпадне точката за избор на нов председател на Общинския съвет. Според него е нужно да се извършат консултации с всички политически сили за избор на компромисна и работеща фигура. Предложението се прие с 36 гласа „за”, нито един „против и „въздържал се”.

Припомням, че искането за прекратяване на правомощията на Соня Келеведжиева бе внесено заради системно нарушаване на Правилника за работа на Общинския съвет, налагане на практиката да се внасят предложения в последния момент, без възможност за предварително разглеждане, лошо координиране на работата на постоянните комисии и др. Към мотивите бе прибавен и този, че името на съпруга на Соня Келеведжиева се споменава в негативен план от двама местни политици, в скандален запис, разпространен в медиите и озаглавен като „Сливенгейт”.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев