В Соколарци ще изграждат зона за отдих по проект за чиста околна среда

Мустафа Мустафов
06.08.2012 / 14:36

Кметството в село Соколарци спечели проект „Изграждане и възстановяване на зона за отдих” за участие в конкурс на тема „Обичам природата – и аз участвам”, част от Националната кампания на МОСВ и ПУДООС „За чиста околна среда”. Основната цел на проекта е изграждане и възстановяване на зона за отдих в село Соколарци, на терен около кметството. Ще се изгради парк, който ще бъде озеленен и залесен, ще се поставят пейки и кошчета за смет, детски люлки, клатушки, въртележка и пързалка.

„В сградата на кметството се помещават здравната служба, читалището, киносалонът, пощата и др. Въпреки полаганите грижи, теренът около нея се нуждае от почистване, окосяване, озеленяване и облагородяване. При почистването с доброволен труд ще участват около 70-80 човека, сред които деца и пенсионери. Оформянето на кът за отдих е наложително, тъй като там е мястото, където се събират хората от селото и съседни села. Аз спечелих изборите от ПП ГЕРБ и хората видяха, че партията помага. Предишният кмет беше от ДПС, но нищо не се направи. Жителите на селото са отчаяни от обещания и сега очакват с нетърпение изграждането на този кът за отдих”, каза кметът Мустафа Мустафов.

Общата стойност на проекта е в размер на 10 000 лева.

„Проектът ще спомогне за подобряване облика и благоустрояването на Соколарци. Ще се радваме на едно наистина посещавано място, където хората могат да си починат, да си поговорят”, каза още Мустафов.

Село Соколарци е разположено върху южните склонове на Стара планина, на 25 км североизточно от Котел. Близо до селото минава р. Луда Камчия. Поминъкът е селскостопанско производство - земеделие и скотовъдство. В село Соколарци живеят 800 души.

Прикачени файлове към новината

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев