Инспектираха ремонтните дейности на пътя Твърдица-Елена

---
30.08.2012 / 13:10

Областният управител на Сливен Марин Кавръков и кметът на община Твърдица Атанас Атанасов инспектираха строителните работи, свързани с реконструкцията на пътя Твърдица – Елена. Рехабилитацията стана възможна след намесата на депутатите от ГЕРБ-Сливен Десислава Танева и ГЕРБ-Велико Търново Христо Христов. На 22 май тази година вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков даде старт на ремонтните дейности.

Твърдишкият проход е най-прекият път от Нова Загора до Велико Търново, но е затворен вече две десетилетия, защото последните ремонтни дейности са извършени през далечната 1982 година. Възстановяването на пътя в наши дни има изключително важно значение за община Твърдица. Очакванията на местната общност са да се увеличи трафика между традиционно близките и икономически свързани общини Твърдица и Елена от една страна, както и Нова Загора, Елена и Велико Търново - от друга. Съществува възможност и за използването на прохода като резервен вариант за връзка между северна и южна България, при евентуални инциденти и наложително затваряне на Хаинбоаз.

При проверката бе установено, че има известно забавяне на дейностите по проекта, поради финансови причини. Фирмата – изпълнител е концентрирала голямо количество пътно-строителна техника и работници, за да преодолее закъснението в графика и да използва благоприятното време в края на лятото за строителни работи. Проектът се изпълнява съвместно от Сливенска и Великотърновска области, като сливенският участък представлява 24 км от общо 40 км предвидени за ремонт, колкото е дължината на пътя между Твърдица и Елена.

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев