Жители на село Баня канят премиера Бойко Борисов

---
20.09.2012 / 13:58

73-годишният Веселин Пионов изпрати писмо на министър-председателя Бойко Борисов, в което отправя покана към премиера да гостува в новозагорското село Баня. Пионов е икономист по образование, живее в Чехия и притежава къща в селото. Работил е в редица страни на Европа и Африка. Той изразява подкрепа за водената от Борисов политика и смята, че ПП ГЕРБ е спасителна за България политическа сила.

„Вие сте единствения министър-председател на България след промяната, който се радва на обичта и почитта на разумните граждани на България, които могат да мислят модерно, политически, без да се поддават на популистки манипулации. Вие правите наистина много, за да стане България европейска държава и това правите всеки ден със завидна енергия и себеотрицание. Дано Бог Ви даде здраве и живот, за да реализирате всичко, което сте замислили и започнали”, пише Пионов. Според него опитите на политическите опоненти на Борисов да омаловажат работата му, са евтин популизъм.

Мъжът изразява подкрепа и за външната политика на правителството и приветства усилията за издигане имиджа на България в очите на нейните партньори като достойна страна, даваща добър пример със своята разумна икономическа политика. Във връзка с приключилото посещение на кабинета в Израел Веселин Пионов предлага насочване на инвеститорския интерес от страна на израелски представители на бизнеса към село Баня заради големите възможности на района за развитието на туризма и изграждането на балнеоложки център. Той акцентира върху неповторимата природа, непосредствената близост на селото до язовир „Жребчево”, река Тунджа и наличието на горещ минерален извор с лечебни свойства най-вече за лечението на ревматични заболявания.

„Така „здравният” туризъм би могъл да се комбинира с традиционните за израелските туристи посещения по черноморските ни курорти и други наши туристически забележителности. Не е без значение фактът, че селото ни е в непосредствена близост до Долината на тракийските царе, Розовата долина, Долината на прасковите, до уникалната археологическа Каранова могила и др. интересни обекти, без да се подценяват възможностите, които предлагат язовир „Жребчево” и близката Стара планина за воден, коло, пешеходен, риболовен и ловен туризъм”, пише още в писмото.

Очакванията от развитието на село Баня като туристическа дестинация са за възраждане на селото като здравно-туристически център, което ще предложи работни места и приходи за местните жители.

„От името на семейството ми и на моите близки - симпатизанти на ГЕРБ, Ви каня в удобно за Вас време да посетите селото ни. Надяваме се, че един личен контакт със забележителната природа около село Баня ще ви помогне да се убедите лично в потенциала, който засега е „приспан и заровен” тук и да вземете решение да провокирате събуждането му”.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев