Младежи от ГЕРБ-Сливен подаряваха картички за празника на Сливен-Димитровден

---
26.10.2012 / 16:14

Представители на младежката организация на ПП ГЕРБ в Сливен подаряваха картички със снимки и важни дати от историята на града по повод празника на Сливен – Димитровден.

Преди една година на днешната дата се реализира проект на МГЕРБ, наречен „Пътеводител на културното наследство на град Сливен”. По проекта бе направена анкета сред гражданите за избор на символ на града. На първо място те поставиха паметника на Хаджи Димитър, на второ – Сините камъни, а на трето – Стария бряст. Проведе се и играта „Опознай Сливен”, като условието в нея бе участниците да обиколят всички набелязани в проекта обекти.

Днес областният организационен секретар на МГЕРБ в Сливен Кристин Спасов припомни, че по проекта бяха отпечатани 500 книжки „Пътеводител на културното наследство на град Сливен” и 1 000 карти към тях. Картите са умален модел на пет информационни табла, които бяха поставени от МГЕРБ на различни места в града с отразени на тях всички културни институти в Сливен. Едното от таблата се намира срещу офиса на ГЕРБ на бул. „Цар Освободител” 17. Тази година младежите продължиха инициативата като отпечатаха 200 картички, 20 различни вида, със стари архивни снимки на символите на града и вписани на тях 50 исторически дати и факти от историята на Сливен. „По този начин честитим Димитровден на гражданите на Сливен и се радваме, че поне 200 души ще научат интересни факти от историята на града”, каза Кристин Спасов.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев