Керанка Стамова присъства на събрание на Старейшини ГЕРБ

Керанка Стамова
06.11.2012 / 15:11

Областният организационен секретар на ПП ГЕРБ-Сливен Керанка Стамова даде висока оценка на отчетно-изборното събрание на Старейшини ГЕРБ, което се проведе на 28 октомври в НДК. Присъстваха 570 делегата, като трима от тях бяха от Сливенска област.

„Форумът протече делово. Приветствия отправиха заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, кметът на столицата Йорданка Фандъкова, присъстваха и гости от чужбина. Бяха очертани основните насоки в бъдещата работа на Старейшини ГЕРБ –приобщаване на все повече хора към идеите и програмите на ПП ГЕРБ, с оглед успеха на следващите парламентарни избори, за да се продължи новото строителство на България. Обединихме се около идеята да споделяме натрупания си положителен опит с всички, които се нуждаят от съвет и да продължаваме с грижата за хората от третата възраст”, каза Стамова. Сред другите приоритети в работата на организацията е следването на добри практики на обучение на кадри и установяване на по-тясно сътрудничество с европейските партньори от семейството на ЕНП.

Областният организационен секретар на ГЕРБ-Сливен припомни, че организацията на Старейшини ГЕРБ е създадена на 18 май 2008 г. в присъствието на 400 учредители, сред които е била и тя. „Тогава приехме програма и правилник за дейността на СГЕРБ. Целта бе да се подпомага включването на хората в зряла възраст с доказан професионален авторитет в обществено-политическия, икономическия и културен живот на страната. През годините организацията доказа необходимостта от реализация на по-възрастните членове на обществото и предаването на техния опит на по-младите. От създаването до сега има над 200 общински структури на СГЕРБ”, допълни Керанка Стамова. Според нея личностите, които споделят идеята на организацията и членуват в нея, дават своя принос в развитието на държавата чрез натрупания дългогодишен опит в всички сфери на обществения живот и са изключително полезни за бъдещето на страната. „Някой беше казал, че младите бягат по-бързо, но старите познават пътя. Затова с мисъл за децата и внуците си, ние можем да бъдем опора и мъдрост при изминаването на този път”, допълни още Стамова. Тя изрази положителното си отношение към дейността на Младежката структура на ГЕРБ и помощта, оказана от младежите при организацията и провеждането на отчетно-изборното събрание.

На форума бе преизбран досегашният председател на С ГЕРБ - Николай Андреев.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев