ПП ГЕРБ подкрепи Синята коалиция

герб лого
30.05.2009 / 09:09

ПП ГЕРБ изрази своето становище относно промяната в изборното законодателство в нарочна декларация:

 

 

ПП ГЕРБ изразява своята тревога от поредицата от опити на управляващите със средствата на законодателните промени, съдебни решения и административни решения да предопределят изборните резултати.

 

В последния момент бяха направени промени в изборното законодателство, с които се цели пряко влияние на политическите позиции в следващия парламент. Направен бе неуспешен опит да се увеличи изборната бариера. А въвеждането на частична мажоритарна квота отвори вратите за хора, които искат да се спасят от разследване или наказания.

 

Най-крайна и стигаща до абсурд е поредицата от опити да се осуети участието на Синята коалиция първо на европейските, а сега и на парламентарните избори. Използват се различни процедурни и технически способи за да й се откаже регистрация и възможност за участие в редовни и демократични избори .

 

ПП ГЕРБ протестира срещу опитите за ограничаване участието на демократични избори, на която и да е демократична партия в България .

 

Ние възприемаме отказът за регистрация на Синята коалиция от ЦИК като посегателство срещу българската демокрация. Лишаването на нейните избиратели от правото да свободен избор би компрометирало демокрацията в страната и би де легитимирало изборните резултати.

 

ПП ГЕРБ призовава за бърза реакция ВАС за бързо разглеждане на обстоятелствата около отказа на ЦИК и незабавна регистрация на Синята коалиция

 

Централен Предизборен Щаб на ПП ГЕРБ

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев