Конни надбягвания и рокерско състезание в Самуилово

Конни надбягвания
03.06.2009 / 14:24

Рокерско състезание, конни надбягвания, изпълнения на ромския славей Кондьо – толкова атракции на едно място могат да се случат само в китното сливенско село Самуилово, което днес празнува своя традиционен събор. Селището, което се слави с най-голям прираст на населението в Сливенско, както и с атрактивната щъркелова колония, чества своя празник в Деня на св. Константин и Елена по стар стил.

 

 

В тържествата взеха участие представители на ПП ГЕРБ от организациите на партията в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел. Организацията и финансирането на празника бяха осъществени с помощта на общинския съветник от ПП ГЕРБ Радостин Русев. Приветствие към празнуващите самуиловци и техните гости отправи председателката на ГЕРБ Сливен Десислава Танева: „Освен здраве и късмет, пожелавам на всички хора от село Самуилово една много плодородно, успешна и доходна стопанска година.”

 

В празничната програма бяха включени концерт на деца от детската градина „Слънчо” в селото, изпълнения на фолклорни състави от пенсионерски клубове вот Сливен и околните села. Състоя се детски футболен турнир на малки врати с участието на отбори от Самуилово, Кермен, Крушаре, Гавраилово, както и състезания по волейбол и баскетбол на новоизградената спортна площадка.

 

В състезанието по мотокрос, което се проведе за първи път взеха участие около 150 рокери от цялата страна. Надпреварата се състоя на създадената през миналата година в края на селото мотописта.

 

Още снимки от новината

Десислава Танева привества самуиловци
Състезание с каручки
Самуилово-събор

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев