Здравко Костадинов: ГЕРБ продължава да е гарант за изпълнението на важни проекти

Здравко Костадинов
22.01.2013 / 15:17

Общинският съветник и председател на общинската организация на ГЕРБ-Сливен - Здравко Костадинов, пред Агенция Сливен:

 

- Каква беше според Вас политическата 2012 година – за страната и за Сливен?

- Годината беше наситена с политически събития. За цялата страна бе година на изпитания, на фона на световната финансова и икономическа криза. Благодарение на ПП ГЕРБ България успя да запази финансова стабилност и аз смятам, че усилията на правителството ще бъдат оценени след време от българските граждани. От страна на опозицията имаше опити да омаловажи действията ни в тази посока, но се надявам, че хората могат да преценят кой е прав и какво предимство е управлението на ГЕРБ за страната ни. В местен план нашата група в Общинския съвет подкрепи важни проекти за града, но се обявихме против узаконяването на граждански договори, които се дублират като длъжности в Общината и ощетяват бюджета.

- Кое според Вас беше събитието на 2012 година?

- В началото на годината започна мандатът на Росен Плевнелиев като президент на Република България. В Сливен извоювахме намаляването на такса смет и облекчения за бизнеса. Важно беше посещението на министър Нона Караджова, по време на което бе подписан договорът за водния цикъл на Сливен.

- Какво очаквате в политически план от 2013 година – в страната и в Сливен?

- За тази година най-важното събитие са предстоящите парламентарни избори. Очаквам отново успех на ГЕРБ, за да продължи с изпълнението на ангажиментите си пред българския избирател. Характерно е, че по време на правителството на ГЕРБ има силно усвояване на евросредства. Надявам се това да продължи и през тази година, защото е изключително важна по отношение на подготовката за следващия програмен период. На местно ниво ще продължаваме да бъдем гарант на успешен и активен контрол върху изпълнението на общински проекти.

- Как според Вас кризата ще се отрази на предстоящите избори и имате ли прогноза за резултата?

- Кризата е световна и България успя да запази макроикономическа стабилност и има един от най-ниските дефицити. Надявам се, че хората разбират тежките условия, в които работи правителството на ГЕРБ и ще гласуват отново своето доверие. Трябва да се доверят на делата, а не на обещанията и празните послания.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев