В Ичера духна вятър

Десислава Танева в Ичера
11.06.2009 / 07:55

На ичерени им е втръснало да ги подиграват, че се оглеждат за слънце. Вярно, че китното селце е обградено от планини и там трудно прониква слънцето, но пък е тихо и спокойно. През последните години стана мечтано място за почивка и атрактивно курортно селище. Големци от Сливен и Бургас вдигнаха палати, но се оказа, че ичерени пак не ги е огряло.

 

„Хората в Ичера нямат никакъв поминък, защото основното население тук са пенсионери. Тези, които идват тук на почивка дори не пазаруват от селския магазин. Луксозните хотели не са достъпни за хората от селото. Не помним в Ичера да е имало вятър, но сега има и това се дължи на безконтролното изсичане на горите. Реката е почти суха.” Това казаха хора от селото на предизборната среща на ПП ГЕРБ в село Ичера. С ичерени се срещнаха председателката на ГЕРБ Сливен Десислава Танева и кандидат-депутатите Диан Червенкондев, Юлиана Колева, Бисерка Василева, Галя Ченкова и Здравко Костадинов.

 

„По отношение на горите предвиждаме децентрализация, обясни моменти от програмата на ПП ГЕРБ Десислава Танева. Тази децентрализация е заложена и във всички секторни политики, включително и създаване на местна полиция, която да охранява имуществото и продукцията на хората.Предвиждаме промяна в Закона за горите и отдаване управлението на горския фонд от общините.”

 

Десислава Танева обясни още защо няма възможност пенсиите на хората да бъдат увеличени значително, както обещават управляващите. Тя упрекна властимащите в безогледното разходване на държавни пари за предизборни кампании и кухи социални проекти във времето на световна финансова криза. „Най-важното за България е да възстанови производството, да се създаде вътрешен продукт.Ние ще работим за подобряване условията за производство в България.”, заключи Танева.

 

Събеседниците коментираха още нуждата от промяна в изборния закон и въвеждането на задължителното гласуване. Те обсъдиха пагубното влияние на етническия платен вот, благодарение на който една единствена партия диктува правилата в цялата държава.

Още снимки от новината

моменти от срещата
изглед от селото

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев