Премиерът Бойко Борисов ще участва в дебата на лидерите на ЕС по многогодишната финансова рамка на съюза до 2020 г.

---
07.02.2013 / 09:28

Министър-председателят Бойко Борисов заминава за Брюксел, където днес и утре ще се проведе редовното заседание на Европейския съвет. Това съобщиха от правителствената информационна служба. На него държавните и правителствените ръководители на държавите-членки ще обсъждат многогодишната финансова рамка на ЕС за периода 2014-2020г.; търговската политика на съюза и външнополитическите отношения на ЕС с някои страни. Акцент в дебатите ще бъде постигането на споразумение по параметрите на новия европейски бюджет, с оглед на вътрешнополитическия календар в редица държави- членки и предстоящите избори за Европейски парламент.

На предстоящото заседание на Европейския съвет, България ще продължи да следва досегашната политика на обосновано и активно отстояване на националните приоритети, като бъдат отчетени новите предложения на председателя на Европейския съвет, а именно: постигане на максимално възможното увеличение на средствата за страната спрямо настоящата многогодишна финансова рамка в общия национален пакет; осигуряване на възможно най-високо финансиране за кохезионната политика; осигуряване на финансиране за извеждане от експлоатация на 4-те ядрени реактора на АЕЦ „Козлодуй"; запазване на нивата на финансиране за страната ни по Общата селскостопанска политика.

В Брюксел министър-председателят ще бъде придружаван от министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и от министъра на външните работи Николай Младенов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев