Среща на ГЕРБ с музейни работници

среща с музейни работници
19.06.2009 / 13:06

Кандидат-депутати от ПП ГЕРБ Сливен се срещнаха днес с музейни работници от Регионален исторически музей Сливен и членове на Краеведческото дружество. На срещата присъстваха водачката на пропорционалната листа на ГЕРБ и мажоритарен кандидат Десислава Танева, кандидат-депутатите Юлиана Колева, Бисерка Василева и Галя Ченкова. В разговора взе участие и директорът на сливенския музей Георги Кюпчуков.

„Един от основните приоритети в програмата на ПП ГЕРБ, наред с образованието, е връщане на културата в дневния ред на обществото и фокусиране на културната политика върху личността на твореца, каза Десислава Танева. Програмата на партията предвижда българското културно наследство да се превърне в център на културната политика, както и интегриране с политиките в туризма, образованието и науката.

В контекста на нашето членство в ЕС сме предвидили въвеждане на европейски модели за управление, стопанисване и развитие на културата, но и утвърждаване на българската национална и културна идентичност като част от Европейското културно пространство.”

Събеседниците разговаряха за археологическите разкопки, които се провеждат в момента край сливенското село Трапоклово. Те бяха единодушни, че подкрепата от страна на община Сливен е пример за сътрудничество между институциите. Директорът на музея Георги Кюпчуков обеща да покаже на кандидат-депутатите теренната работа на археолозите от ТЕМП.

Още снимки от новината

среща с музейни  работници

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев