Бойко Борисов: ПП ГЕРБ връща мандата за съставяне на правителство

Бойко Борисов
25.02.2013 / 14:31

ПП ГЕРБ връща мандата за съставяне на правителство. БСП и ДПС трябва да вземат мандата. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов след срещата с президента, на която върна мандата за съставяне на правителство от ПП ГЕРБ. Според лидера на ГЕРБ ако Станишев и Доган влязат във властта за два месеца, няма да могат да си заметат следите, ще вдигнат незабавно доходите на хората, ще вдигнат пенсиите незабавно, веднага ще назначат състав на ДКЕВР, ще намалят сметките. „Ние не сме създали монополите. Хората излязоха на улицата, аз си поемам своята вина. Гарантирам ви, че те свалиха правителството с метеж, използваха бедните хора, вкараха провокатори в тях, и не по Конституция ни свалиха. Сега ще му видя антикризисните мерки на Станишев и Корнелия Нинова”, обясни Борисов. Според него през цялото време Станишев е упреквал правителството на ГЕРБ, че няма да проведе честни избори, и от БСП са използвали всички форми, за да кажат, че Бойко Борисов е диктатор. „Когато пуснаха „Буда”, казаха: „ще видите чудеса”… Първо, Станишев излезе и каза: „ще ви свалим по другия начин”, направиха го. Лютви Местан каза: „идете си с мир”. Всичко това беше планирано. Станишев и Доган през цялото време говорят, че са готови с кабинети. Предлагам така, както в Румъния няколко месеца предварително президентът Бъсеску връчи мандат на следващата политическа партия и тя проведе изборите. Станишев сега е объркан. Предлагам ДПС или БСП, те са едно, да вземат мандат. Те ще проведат изборите, те ще имат вътрешен министър”, посочи Борисов.

 

По думите на председателя на ГЕРБ хората ще могат да избират между ГЕРБ и между двойната, тройната или четворната коалиция. „Хората да изберат между нас и да продължим да строим или искат да изберат другите. Казал съм на президента” „След като не искате да градим, правете каквото намерите за добре. Аз съм готов да дам тези депутати за кворум, само толкова, обясни Борисов. Според него ако БСП и ДПС не вземат мандата, на хората ще им стане ясно, че ги лъжат. „Станишев си има кабинета, има си мандатоносител – ДПС. Костов многократно каза да остане парламентът и да работи програмно правителство, имат си и „Атака”, по мои сметки стават 201 депутати. Аз им гарантирам в парламента всеки ден да има 20 депутати, за да работят. Много е важно да се избере нов състав на ДКЕВР, да се приключат важните закони. Но това означава Ахмед Доган да ходи всеки ден на работа, 21 депутати не давам, 20 давам за кворум. Ако те са искрени и уверени, че ще спечелят избори, защо два месеца да има безвремие, защо да сложите министри, които да носят вина. Първото най-важно, което да направи Станишев, да блокира бюджета на Брюксел, както искаше от мен. Има рискове да ни спрат фондове. Винаги съм градил държавата, не мога да гледам как я рушат”, подчерта Бойко Борисов. По думите му е по-добре в следващите два месеца да има правителство, което да носи отговорност, но Станишев иска хаос.

 

“Оставил съм финансово стабилна държава, всички финансови международни институции са посочили, че има растеж. За четири години носихме цялата политическа отговорност сами, с правителство на малцинството. Това е важно да се знае. През тези години сме градили, никога не сме рушили”, заяви Борисов. Премиерът в оставка припомни, че в последните четири години правителството му е работило само градивно, и поради това сега не иска да е съучастник в случващото се по какъвто и да е начин. „Правителството подава оставка и върнах мандата. Близо четири години носихме цялата политическа отговорност сами. Нека гражданите, които сега протестират срещу политическите партии, да не се поддават на провокации. Да внимават да не бъдат експлоатирани. В 1917 г. от властта на народа дойде Сталин с КГБ, в Германия дойде Хитлер с Гестапо, в Румъния дойде Чаушеску. Да внимават да не си разрушим държавата”, призова Бойко Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев