ГЕРБ-Сливен с остра критика към кмета заради исканата от него продажба на гората край Раково

Димитър Митев
16.12.2014 / 13:23

Председателят на Групата общински съветници от ПП ГЕРБ в Сливен Димитър Митев остро разкритикува от трибуната на Общинския съвет кмета Кольо Милев по повод предложението му за продажба на близо 5 000 декара гори в землището на село Раково. Митев заподозря съмнителен икономически интерес заради поредното настоятелно внасяне на предложението, въпреки общественото недоволство.

 

„Искам да кажа, г-н Милев, че щом опряхте до тези важни и хубави гори в Раково, сте много зле като управленец. Говорите си по телефона сега, и въобще не ви вълнува, защото уговорката ви с някого вече е направена”, каза Митев.

Той призова кмета на общината да обяви, че общината е във фалит, защото живее със заеми, днес отново се искат заеми и вече са натрупани около 20 милиона лева задължения.

„Не сте намалили заемите! Напротив - три пъти са увеличени заради лошото ви и некадърно управление! И сега опряхте до гората на хората в Раково, до най-хубавата букова гора. Защо трябва да я даваме в ръцете на някакъв съмнителен частник? Това е нашата гора, защо да я продаваме? В името на какво? Какво ще направим с това, че парите ще ги дадем например на една фирма, на която дължим 5 милиона лева? Аз ще спя спокойно и ще гласувам против, както и моите колеги от ГЕРБ”, допълни Димитър Митев.

 

След гласуването предложението на кмета не беше прието с 15 гласа „за”, 12 „против” и 9 „въздържал се”.

Димитър Митев благодари на колегите си за разумното гласуване, както и на организациите, изразили категорично несъгласие с продажбата на гората край Раково. „Вярвам, че заедно можем да работим в полза и за интереса на обществото”, каза той.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев