Тотю Младенов: Магистрала "Тракия" ще осигури 3000 работни места

Т.Младенов
16.09.2010 / 12:26

В трите ЛОТ-а на автомагистрала „Тракия" ще бъдат заети 3 хиляди работни места. „Благодарение на трудовите борси, които прави областния управител, и Бюрата по труда, се намират подходящите кадри, които да работят в тази сфера". Това заяви по време на посещението си в Сливен министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

„Целта е от една страна да се очертае каква ще бъде бъдещата политика в социалната сфера, и от друга - да чуем мнението на кметове, работодатели и синдикати, за да коригираме някои от нашите действия, ако се налага. Най-важното е да научим какви са местните проблеми”, допълни министър Младенов.

Пред журналисти, социалният министър заяви още, че политиката спрямо ромите трябва да бъде общонационална, а не на отделен ресор. Според него не е нужно да се назначава специален министър, който да се занимава с въпросите на отделна група хора, които са пълноправни граждани на България. Младенов добави, че Министерството на труда и социалната политика изпълнява своите ангажименти спрямо представителите на ромската общност. Той информира, че по Оперативна програма „Човешки ресурси” се отваря мярка за 5 000 дълготрайно безработни роми. На работодателите, наели такива работници, щe се изплаща субсидия по програмата, както за заплата, така и за осигуровки на работниците.

Социалният министър съобщи, че от 1 октомври, 135 социални трапезарии ще продължат своята работа. Те ще работят до април. Над 11 хиляди човека в цялата страна ще ползват услугите им.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев