Цветан Цветанов: Ако ГЕРБ спечелят изборите, министър-председател ще бъде Бойко Борисов

Цветан Цветанов
28.02.2013 / 15:06

Ако ГЕРБ спечелят изборите, министър-председател ще бъде Бойко Борисов, това каза Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи в оставка, цитиран от Агенция “Фокус”. На въпрос - дали ще бъде отново министър на вътрешните работи, Цветанов каза, че не може да каже кой ще бъде министър на вътрешните работи.

На въпрос за коментар на датата 12 май за парламентарни избори, Цветанов каза: Ще се съобразим с това, което беше казано от президента, и оттук-нататък най-важното е всяка една политическа партия, всеки един гражданин, който бъде подкрепен от 5000 подписа, да има възможност да се регистрира, и всеки един, предполагам, че концентрира вниманието си върху това – какво ще представи на българските избиратели като бъдеща програма и бъдещо управление.

По отношение на лидерите сред протестиращите вицепремиерът каза : „Действително, когато има спонтанен протест, когато той е организиран в социалните мрежи, водачите започват тепърва да се избират. През последните дни има напрежение кой да бъде лидер. Това не е от компетентността на МВР”. По думите на министър Цветанов действително в тази ескалация, която е била провокирана спрямо полицейските служители, са забелязани лица от криминалния контингент.

Призоваваме - да няма агресия, да има толерантност. Когато отиваш на мирен протест, не трябва да носиш бокс, палка и т.н. Това беше и призивът на Антон Кутев, който имал информация. Не знам защо тази информация не бе подадена на компетентните органи. Явно, ако участваш в такава организация, би трябвало и да не споделяш такава информация, посочи Цветанов.

На въпрос - импулсивен избор или срещу заплащане са провокациите, вицепремиерът Цветанов заяви: Аз съм убеден, че от това, което хората изразиха на тези протести, много ще са политиците и политическите партии, които ще се плъзнат по популизма, към това, което искат да чуят хората по протестите, за да направят стъпки за извличане на дивидент от присъединяването към протеста. Убеден съм, че това е част от сценария, който е бил планиран още в началото на тези протести от определени икономически, икономически, криминални структури. Но аз съм убеден, че българските граждани ще подходят много трезво и разумно и няма да се подадат на подобна спекулация и влияние, каза Цветанов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев