Предстои приемането на важен за областта документ

---
28.02.2013 / 15:42

На 27 февруари от 16 часа в Министерството на регионалното развитие и благоустройството се състоя последната работна среща на областния управител на Сливен Марин Кавръков и управителя на „Водоснабдяване и канализация – Сливен” ООД инж. Петър Митев с екип от специалисти от компанията Egis Bulgaria EAD. Срещата беше организирана със съдействието на народния представител Десислава Танева, присъстваше и Иванка Виденова – директор на дирекция „ВиК” в МРРБ.

 

Това бе четвъртата и последна работна среща на областния управител с експертите по водния цикъл за цялата област. Мастерпланът на област Сливен обхваща периода до 2036 год. и резултатите, както и препоръките в него ще обосноват дейностите на общините по водния цикъл. От мастерплана ще зависят планирането на средства от Европейската комисия и републиканския бюджет за региона.

 

Марин Кавръков за пореден път акцентира върху необходимостта да се планират средства за изграждането на язовир „Братан” в Котленска община. Без него е невъзможно нормалното водоснабдяване на Котленския район. Марин Кавръков изтъкна нуждата от изграждане на канализация и пречиствателни станции в селата от водосбора на река Камчия, които успешно се развиват като туристически дестинации.

 

Областният управител подчерта също така необходимостта от интегриран подход за водоснабдяване и канализация на кв. „Речица” в Сливен, както и на вилната зона в града, където живеят 18 хиляди души. Той заяви, че ще съгласува и подпише проектът само ако бъде извършено сериозно обществено обсъждане в Сливен. Марин Кавръков изрази своята позиция, че такъв важен документ, определящ бъдещето на региона, трябва да стане достояние на всички граждани и общини в областта и едва тогава да бъде приет за изпълнение.

 

източник: Пресцентър Областна администрация-Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев