ГЕРБ: Знаем какво трябва да направим и имаме воля да го постигнем

снимка: bnews.bg
27.03.2013 / 16:21

,,Имаме воля‘‘ е посланието на ГЕРБ в предизборната кампания. Чрез него искаме да кажем, че знаем какво трябва да се направи и имаме воля да го постигнем”. Това заяви Елен Герджиков по време на представяне на основните акценти в управленската програма на партията. На пресконференцията присъстваха и част от екипа изготвил политическата програма - зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов, бившите министри Томислав Дончев, Делян Добрев, Ивайло Московки, Лиляна Павлова, Владимир Горанов.

 

„В трудностите и тежката финансова криза, имахме воля да продължим да работим в интерес на обществото”, заяви Цветанов. Когато тази воля я има, гласът на обществото се чува, допълни Герджиков. По думите му, същността на кампанията ще бъде в многобройни срещи, на които ще бъдат дискутирани конкретни реални предложения и идеи за развитие на българското общество. Герджиков посочи, че кампанията ще бъде градивна и обърната основно към хората, а не към опонентите. „Кампанията има два крака. Единият са нашите кандидати, хората, които по региони са доказали своите професионални и морални качества. Другият е политическата програма, платформата, която съдържа конкретни идеи за развитието на България”, обясни той.

 

Достатъчно силни сме да си признаем, че не бяхме съвършени и допуснахме грешки, категоричен бе бившият министър на еврофондовете Томислав Дончев. Той посочи, че ръста на икономиката и доходите на гражданите са били по-ниски, отколкото хората са очаквали. По думите му - за България няма друг път, освен европейския, и това не е клише. „Ще предложим пътя на истината и разума, няма да участваме в предизборното надмятане‘‘, подчерта Дончев. Той сподели, че правителството на ГЕРБ се гордее с всичко, което успя да постигне до момента.

 

Томислав Дончев очерта акцентите от предизборната програма, сред които - административните срокове и регулаторните режими да бъдат редуцирани наполовина; чрез добива на газ в Черно море, България не само ще осигури енергийната си независимост, но може да разчитаме на минимум 35 процента по-ниска цена на газа; изграждане на всички интерконектори със съседните държави, както и участие в "Южен поток". „Имаме конкретно предложение - администрацията да връща обратно пари, ако не е спазила срока за предоставяне на дадена услуга. Ако изпълним всичко заложено, можем да осигурим не по-малко от 5 милиарда лева годишно чуждестранни инвестиции в реалното производство‘‘, заяви още Дончев. Ще осигурим подкрепа за 12 000 нови предприятия в сферата на производството, иновациите и услугите, добави той. Дончев посочи още, че в програмата си ГЕРБ предвижда специална грижа за младите -въвеждане на минимално почасово заплащане, стимули за работодатели, които наемат лица до 29 години. ,,Можем да осигурим временна заетост на около 50 000 млади души”, подчерта той. Сгрешихме като не вдигнахме майчинските, затова сега сме заложили увеличение на финансовата подкрепа за майките, посочи Томислав Дончев. Още от мерките в политическата програма за развитие на България са - модерно здравеопазване, достъпно за хората; модерен и безопасен транспорт и инфраструктура; по-високи доходи и качество на живот чрез целенасочена регионална политика .

 

,,В сектора за сигурност, правосъдие и вътрешен ред ще продължим ефективната борба срещу тежката организирана престъпност, но ще засилим акцента върху битовата, ще отделим повече полицейски ресурс в малките населени места‘‘. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб и зам.-председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. С активното участие на Бойко Борисов, се даде възможност за баланс между секторните политики, посочи Цветанов. „Днешното представяне на акцентите отговарят на реалното състояние, в което сме оставили държавата и близо сто процента от тях могат да бъдат изпълнени”, допълни зам.-председателят на партията. По думите му - ПП ГЕРБ има своя силен тим, наречен бъдещи депутати, бъдещи министри, сегашни кметове, общински съветници, които ще работят в изпълнителната и законодателна власт.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев