ГЕРБ-Сливен недоволен от отговор на общината за договор за хиляди левове

28.03.2013 / 13:26

Председателят на Групата на ПП ГЕРБ в Общински съвет-Сливен – Димитър Митев не е доволен от отговора на питане на групата до кмета на общината. Въпросът бе внесен на 20 март и се отнася до изплатените от администрацията суми на софийската фирма „Оупън” Майндет” и сключени договори за консултантски, адвокатски и медийни услуги. Към 8 март 2013 г. общината е изплатила на софийската фирма 45 720 лева.

„Не само, че не съм доволен от отговора, но съм и възмутен по три причини. Първо - общинската администрация ми предостави договора в два календарни дни – вчера и днес, на парчета. Освен това, от предмета на дейност на договора се разбира, че са извършени услуги за изработване на концепции, планиране и изграждане на публични и медийни дейности. Информацията е много обща и няма реална представа за какво всъщност са изразходени тези 45 000 лева”, каза от трибуната на Общинския съвет Димитър Митев.

Той допълни, че договорът е сключен на 27 февруари 2012 с публична покана. „Институтът за публична покана от Закона за обществените поръчки влиза в сила на 27 февруари и няма как за един ден да е играна такава обществена поръчка, защото съобщението най-малко 7 дни трябва да стои в сайта на Агенцията за обществени поръчки. Нормално е това е проведено по реда на Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки, която е действала към настоящия момент. Лошото е, че за кой ли път общинската администрация се опита по някакъв начин да омаловажи работата на общинския съветник и да го принизи до човек, който не разбира от нищо. Съветниците сме хора, които са с достатъчно дълбок опит в обществения живот. Всеки от нас е специализирал в своите области. Така че по този начин да се подценява работата на общинските съветници, да се дават отговори, които само да отбиват номера, ние от ГЕРБ няма да позволим и ако така смятат да отговарят само отбивайки номера, няма да стане” каза Митев. Той коментира и хонорара от 180 000 лв., който е изплатен на адвокат по делото пред Върховния касационен съд. Димитър Митев заяви, че не е посочено как е избран адвоката и буди съмнение, че не е проведена процедура за избор и това отново пропуск на общинската администрация. „Кметът Милев заяви, че договорът с фирмата „Оупън” Майндет” е сключен за да се изчисти имиджа на община Сливен в Брюксел, но сам каза, че в Брюксел още се говори за Сливен като град, на който не може да се вярва за европейските проекти. Тоест тази фирма всъщност не е свършила нищо и напълно незаслужено е получила 45 000 лева, което във време на криза е безумие. Най-тревожното е, че кметът каза, че ще продължава да разчита на медийни консултанти. Аз изключително много уважавам ролята на медиите и на консултантските фирми, но ако не покажат реална работа, каквито и добри медийни експерти да вземем, едва ли някой ще може да ни излъска имиджа и е безсмислено раздаването на големи суми пари”, смята Митев.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев