Жалба от ГЕРБ-Сливен до полиция и прокуратура

16.04.2013 / 19:24

Водачът на листата на ПП ГЕРБ-Сливен и областен председател на партията Десислава Танева подаде жалба в Областната дирекция на полицията и Районна прокуратура-Сливен от името на областната организация. Поводът са публикувани коментари към различни новини в интернет-издания. Текстовете съдържат невярна информация и се публикуват от името на ГЕРБ Сливен, МГЕРБ Сливен, СГЕРБ и уронват престижа и името на партията.

Единият от коментарите е написан от името на младежката организация и внушава на читателя, че ГЕРБ набира хора, които да привличат потенциални гласоподаватели в интернет, срещу заплащане. Посочен е електронен адрес за връзка.

„Информацията е абсолютно невярна, цитираният електронен адрес не е създаван от младежката организация на ПП ГЕРБ Сливен и подобни твърдения противоречат на провежданата от нас политика и предизборна кампания”, пише в жалбата на Десислава Танева. Тя се обръща към полицията и прокуратурата с молба за извършване на проверка и за установяване на авторите на коментарите, които злоупотребяват с името на ГЕРБ и целят дискредитиране на нейните членове. Публикуваните материали са манипулативни и лишени от морал, противоречащи на воденето на толерантна предизборна кампания.

„Смятаме да предприемем необходимите действия да се потърси отговорност от виновните лица, които стоят зад тази манипулация и разчитаме на съдействие от органите на МВР и на Прокуратурата”, се допълва в жалбата.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев