Десислава Танева: Повишаване доходите на хората - приоритет на ГЕРБ през следващия мандат

Десислава Танева
17.04.2013 / 10:35

Водачът на листата на ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева и кандидатът за народен представител Марин Кавръков се срещнаха със собственици на сливенски фирми и техните служители. „Завършваме мандата на ГЕРБ в Сливен с напълно обновена областна болница, с откриване на филиал за обучение на медицински сестри и акушерки към Медицинския университет във Варна, с пътя Твърдица Елена, със запазена болнична помощ в община Котел, с изпълнени проекти в малките общини”, каза Десислава Танева.

Това, което е запланувано за Сливен за следващия мандат, е построяването на голям физкултурен салон на трите гимназии – ПМГ, езикова и по хотелиерство. Освен това, по предложение на спортните клубове по джудо и борба в Сливен, имащи европейски и световни шампиони, се предвижда да се построи представителна зала за тренировки и състезания. Танева заяви, че има проектна готовност за изграждане на общежитие с 250 места за учениците от близките на Сливен села.

Тя припомни, че договорът за водния цикъл на града бе предоговорен и подписан по време на мандата на ГЕРБ.

Водачът на листата в Сливен подчерта, че за първи път от присъединяването към ЕС, благодарение на ГЕРБ, България има допълнителни помощи на всички интензивни земеделски производства. Танева изрази съжаление, че повишаването на доходите на хората не е такова, каквото са очаквали, но ГЕРБ запази данъчното облагане, плоския данък, който ще остане и размера на ДДС. Акцент в програмата през следващия мандат ще бъде привличането на над един милиард и половина средства за саниране на жилищата и намаляване разходите за енергийни нужди. Основен приоритет на ГЕРБ през следващия мандат ще бъде повишаване доходите на хората.

Присъстващите на срещите поздравиха правителството за успешното справяне с организираната престъпност и задаваха въпроси за бъдещите действия по отношение на електроразпределителните дружества и намаляване на лихвите по кредитите. „Акцент в работата на МВР в едно следващо правителство на ГЕРБ ще бъде борбата с битовата престъпност. Предвижда се изграждане на системи за видеоконтрол за опазване от кражби и режим на доброволчески отряди със съдействието на полицията”, каза Танева. Тя отбеляза, че Цветан Цветанов винаги се е отзовавал на молбите на хората по селата за допълнителна охрана на селскостопанската продукция. Десислава Танева опроверга твърденията на опозицията, че за СРС-та по време на ГЕРБ са дадени 100 милиона лева.

По отношение на проблемите в енергетиката тя заяви, че ако ГЕРБ не беше решил да затваря АЕЦ Белене, нямаше да последват такива яростни атаки от опозицията. Правителството на ГЕРБ засегна сериозни интереси в енергетиката. През следващия мандат ГЕРБ ще продължи процеса на либерализация на пазара на електроенергия, чрез която битовите потребители да могат сами да избират доставчиците си. Предвижда се изборът на състава на ДКЕВР да става с две трети от гласовете на народните представители и с участие на 50% от граждански организации и сдружения, както и персонална отговорност на членовете за взетите от тях решения.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев