Галя Захариева: ГЕРБ постави началото на решаването на важни въпроси

Галя Захариева
17.04.2013 / 15:24

Правителството на ПП ГЕРБ направи много за здравеопазването в България, каза пред телевизия Канал 6 Галя Захариева – кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ в Сливен. Много средства се вляха в нашите болници, закупи се модерна апаратура, има пари за онкологичните диспансери, както и за болниците, които се наложи да бъдат преструктурирани в медицински центрове, каза Захариева.

Тя допълни, че проблемите в тази сфера са трупани години наред. Правителството на ГЕРБ започна с реформите, но времето от три години и половина е недостатъчно. Въпреки това се постави началото на решаването на важни въпроси по отношение спешната помощ, осигуряване на по-добра материална база, има ръст на заплатите, обучение на парамедиците, с което се цели да се засили капацитета на лечебните заведения. Въвеждането на електронната здравна карта и електронното досие е една крачка напред срещу източването на здравната каса. „Според мен е проблем разрешеното съществуване на толкова много частни болници, когато не е управлявала партия ГЕРБ. Те имат ресурса да привлекат онези лекари, които лекуваха хората и в малките населени места”.

По отношение на социалната политика Галя Захариева каза, че ГЕРБ е практична партия и стои здраво на земята. Популистките обещания на някои партии за високи доходи е несериозно отношение и повърхностен поглед към бюджета на страната. В програмата на ГЕРБ за следващия мандат е предвиден ръст на минимална работна заплата и минимална пенсия, ще се търсят начини за баланс и ръст на икономиката, за да се постигнат тези повишения.

По темата „образование” тя бе категорична че е задължително приемането на Закона за училищно и предучилищно образование. Захариева припомни, че правителството на ГЕРБ построи детски градини, реновира сгради, вложени са много средства и се работи по програми за оптимизация на училищната мрежа. „Образованието се нуждае от подкрепа на цялото общество и от единомислие на политическите сили. В сферата на културата трябва да се разграничат два отделни модула – професионалната част – културните институти и непрофесионална - гилдията на самодейните творци, читалищата, един голям ресор, който стига най-бързо до хората. Галя Захариева подчерта, че в България има голям потенциал за развитието на културно-историческия туризъм.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев