Десислава Танева: Предвиждаме въвеждане на диагностично свързаните групи

---
30.04.2013 / 14:58

Водачът на листата на ПП ГЕРБ за област Сливен и кандидатите за народни представители д-р Димитър Павлов и д-р Тодор Бакалов се срещнаха с медицински работници от частна болница в Сливен. Десислава Танева представи програмата на ГЕРБ в сферата на здравеопазването и направеното по време на мандата на партията в тази област.

„За съжаление не можем да се похвалим с приключила реформа, но това, което започнахме, мисля, че трябва да приключи. Стартирахме въвеждането на електронната здравна карта, електронната рецепта и електронното досие като стъпка за разходване на обществения ресурс принципно, справедливо и за пациента. Предвиждаме въвеждане на диагностично свързаните групи и пускане на пазара на доброволни здравни фондове за здравно осигуряване като конкурент на НЗОК за лечение над основен пакет дейности”, каза Десислава Танева. Тя подчерта, че средствата за здравеопазване, са значително увеличени по време на управлението на ГЕРБ, но има още какво да се направи. Основната цел е повишаване на качеството на медицинската помощ, модернизиране на лечебните заведения и намаляване на изтичането на медицински кадри от страната.

Десислава Танева припомни, че по време на управлението на ГЕРБ в Сливен бе разкрит филиал на Медицинския университет-Варна за обучение на медицински сестри и акушерки. Д-р Павлов допълни, че със съдействието на Танева като народен представител, за сливенската областна болница е направено много. Построени са две нови отделения, извършени са основни ремонти на няколко отделения и е закупена модерна апаратура по проект за диагностициране на онкологични заболявания.

Водачът на листата на ПП ГЕРБ-Сливен отговаря на актуални въпроси за политиката на ГЕРБ в сферата на икономиката, социалните дейности и сигурността. Тя отчете като грешка на политиката на бившия министър на финансите Симеон Дянков неправилната преценка за степента на бедност и липсата на действия за увеличаване на пенсиите. „Най-голямата му заслуга е, че той защити националния интерес и не позволи увеличаване на данъчното облагане”, каза тя.

На въпрос за обсъжданите теми за специалните разузнавателни средства Танева заяви, че няма планирано управленско решение от страна на Цветан Цветанов за незаконно подслушване. „Със своята праволинейна политика той си създаде много врагове. Обвиненията са върху нас, а на практика цялото подслушване е направено на наши политически лидери. Ние направихме публично достояние броя на използваните СРС-та, които за миналата година са с 30 процента по-малко, отколкото през 2011 г. Компроматът е основното оръжие във всяка кампания на нашия основен политически опонент”, каза Танева. Тя се обяви против агресивното поведение на политиците, с което настройват обществото и объркват хората.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев