Десислава Танева: „Oбразованието трябва да формира нов манталитет на младото поколение с отговорност към обществените процеси”

---
09.05.2013 / 18:04

Първата книга на инспектората по образование в Сливен – „Да построим мост-страници от просветното дело на регион Сливен” беше представена официално днес пред обществеността.

Основен спонсор за издаването на книгата е кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ за област Сливен - Десислава Танева. Като народен представител в 41-то НС, тя винаги е подкрепяла инициативи на инспектората и на училищата. С нейна подкрепа тази година за пореден път ще бъдат връчени награди на деца, завършиили с отличие. Друга инициатива е учредената награда „Златно сърце” за доблестни постъпки. Десислава Танева оказа съдействие за осигуряване на финансиране на открития преди дни учебен център на Професионалната гимназия по хотелиерство и ресторантьорство в Сливен. По нейна инициатива е открит филиал за обучение на медицински сестри и акушерки към Медицински университет - Варна. Танева подкрепя и работи за реализиране на идеята да бъде построен голям физкултурен салон за три от сливенските гимназии и осигуряването на общежитие за ученици от областта.

Водачът на листата на ГЕРБ Десислава Танева заяви, че ще продължава да помага на образованието заради изключителната му важност като фактор за развитието на страната. „Смятам, че образованието е единствения изход за България да се развива по-добре и трябва да формира нов манталитет на младото поколение с отговорност към обществените процеси. Имаме важна роля - да подобрим мирогледа на сегашното поколение, което расте зависимо от социалните мрежи”, каза тя. Според нея има голям проблем с образованието на етническите групи и трябва да се намерят начини за разрешаването му. „Самите представители на етническите групи вече осъзнават, че има проблем. Трябва да се измислят форми за постигане на добри резултати и това, което зависи от мен, ще го подкрепя”, допълни Танева.

Книгата „Да построим мост - страници от просветното дело в регион Сливен” включва информация за развитието на образованието от 1958 година до сега. В нея са отразени имената на директори на училища, учители и ученици, които прославят Сливен и България по света. Автори са Цвета Башева, Иван Иванов и Жеко Танев.

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев