Бойко Борисов: Народът избра ГЕРБ като първа политическа сила и ние няма да позволим да ни унижавате всеки ден от тази трибуна

Бойко Борисов
06.06.2013 / 13:58

Народът избра ГЕРБ като първа политическа сила и ние няма да позволим вие от тази трибуна всеки ден да ни провокирате и унижавате, да си правите комисии без кворум. С какво право партии, три пъти по-малки от ГЕРБ, си позволяват да излизат, да издават присъди, да обиждат, да се държат арогантно, да предлагат неща, които никога не ги е имало в този парламент – комисии, които без кворум да работят. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПП ГЕРБ и на ПГ ГЕРБ Бойко Борисов. „Имах нужда да обмисля нещата, които се случват тези дни в парламента. Да обмисля защо Миков и Бисеров вчера оставиха Сидеров да идва, да обижда, да идва между редовете в нашата парламентарна група и да провокира инциденти. И това става с мълчаливото съгласие на ръководството на парламента”, подчерта Борисов. По думите му във всеки друг парламент такова поведение щеше да бъде санкционирано. „Сега, когато сте зависими от тях, не го направихте. Вие се държите тук, все едно сте спечелили изборите. Партията победител се казва ГЕРБ и вие сте го признали. След като се чувствате толкова силни, провеждате политика на диктатура в държавата, вие сте по-големи калинки. Една такава, Тихолов, лъсна още в първия ден на правителството. Той се оказа много голяма калинка”, добави Бойко Борисов. Според него участието в парламента на ГЕРБ се оказва безсмислено, защото БСП, ДПС и Атака си решават каквото поискат и не се вслушват в предложенията на ПП ГЕРБ. „Вчера прочетох интервю на Богомил Манчев, който каза още една лъжа. Той казва, че централата „Белене” струва 20 милиарда лева, а вие се скъсахте да говорите, че е 4 милиарда. Чувам, че ще връщате държавата назад и по отношение на тютюнопушенето”, посочи председателят на ПП ГЕРБ.

 

„Народът ни е пратил да работим в парламента и ние ще работим в парламента. Няма да влизаме в зала, за да може тройната коалиция да си прави каквото иска. Ще се срещаме с хората, така, както в предишния парламент. Ще бъдем в парламента, ще срещаме хората, ще говорим с тях, ще бъдем коректив. Те всеки ден казват по едно отстъпление, една лъжа. И за Закона за тютюнопушенето, и за АЕЦ „Белене”, посочи Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание. Председателят на ПП ГЕРБ призова Орешарски да бъде така добър, да си извади статистиката и да види, че по времето, когато беше министър на финансите митниците и данъчните са събирали по-малко пари. „Сега един месец те тръбяха, че щели да събират повече приходи. При нас в пъти повече сме събирали пари – данъчните и митниците, отколкото по времето на Орешарски. Освен това, му напомням, че когато ние взехме властта, той самият каза, че над половин милиард е дупката в хазната. Авансово беше взел парите от „Лукойл”, които ние върнахме още веднага като дойдохме. Те излъгаха, че са изгорили цигарите, но 160 милиона върнахме – пари, които те не бяха платили. Ето ви 800 милиона”, припомни Борисов.

 

„Ние искаме нови избори и се надяваме Конституционният съд да реши правилно. Каквото реши, ще го приемем. В новия правилник предлагат в комисиите, които винаги са работили с кворум, да работят без кворум. С една дума, дали имаме участници или не, техният глас нито се чува, нито се зачита”, подчерта Бойко Борисов. Той бе категоричен, че БСП, ДПС и Атака използват провокации, срещу депутатите от ПГ ГЕРБ. „Те с нас, първата политическа сила, как се държат? Вчера Волен Сидеров какво правеше пред моята банка? Защо той влезе между редовете, какво провокираше – някой да го удари и да станем същите маскари като тях”, посочи Борисов. По думите му е нормално първата политическа сила да има председател на парламента. „Това просто е избор на народа, това не е наша прищявка. Нормално е първата политическа сила да има повече председателски места в комисиите. Народът е избрал това. Откъде-накъде партия, три пъти по-малка от нас, каквато е ДПС, ще доминира правителство и ще доминира парламент? Това ли избраха българите?”, попита Борисов. Според него не е нормално първата политическа сила да бъде наричана опозиция. „Ние сме първа политическа сила и вече ще се държим като такава. Народът не отреди това нито на БСП, нито на ДПС”, категоричен бе Бойко Борисов.

 

„Аз градях България. Аз направих магистрали, мостове. Сега Орешарски наготово за последно ще открие и „Струма”, и „Тракия”, и Дунав мост, и „Хемус”. Да видим след него следващият какво ще има оставено да открие. За над 210-215 милиона са купували правителствени самолети, а ми правят сметка къде съм пътувал и защо съм летял. Летял съм, защото така съм преценил за своята сигурност. Те затова се казват правителствен отряд, за да се лети с него. Защо купиха самолети тогава – два еърбъса? Защото комисионната, за която говорят, е 10 милиона долара, която са взели Станишев и компания. Защо не искат това да е в комисията? То е по същото време. Ние плащахме самолетите. Защо в комисията за Отряд 28 не влиза и това? Ето ви диктатура – политически неудобните ще ги мачкаме, а нашите далавери ще замитаме”, обясни Бойко Борисов. Според него БСП, ДПС и Атака се държат като диктатори, които унижават първата политическа сила. „Ние не сме тук в лично качество. Тук са ни изпратили хората и те са гласували най-много за нас. Поведението им няма да се промени, защото те искат да наложат диктатура, затова първо пипат службите, създават си органи за репресия, поголовна чистка на всички качествени хора”, заяви председателят на ПП ГЕРБ.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев