ЕНП твърдо зад Бойко Борисов и ГЕРБ

---
21.06.2013 / 09:41

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов получи пълната подкрепа на лидерите на партиите-членки на Европейската народна партия по време на срещата на върха в Австрия. В началото на форума президентът на ЕНП Вилфрид Мартенс изрази задоволството си, че дясната партия ГЕРБ е успяла да победи популизма на социалистите на парламентарните избори в България. „Това е поредната победа на ГЕРБ, както и първият подобен успех в съвременната българска история, при който партията, която е била на власт преди изборите, отново печели най-много гласове“, подчерта Мартенс пред лидерите от ЕНП. Българите отново дадоха доверието си на ГЕРБ и приложените реформите от правителството на Бойко Борисов, защото искат страната им да напредва и знаят, че само ГЕРБ има решимостта да постигне тази цел, отбеляза още Мартенс.

 

В рамките на форума председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов разговаря и с председателя на Групата на ЕНП в Европарламента Джоузеф Дол и генералния секретар на партията Антонио Лопез. Борисов запозна лидерите от ЕНП с политическата криза в България и безпрецедентните скандали на новото българско правителство на БСП, ДПС и Атака. „От както встъпиха в длъжност, кабинетът и парламентът се занимават единствено и само със силовите структури на държавата, докато икономиката и социалните мерки са оставени на заден план. Процедурата за избиране на председател на ДАНС беше променена в интерес на едно единствено лице – Делян Пеевски, което беше в пълно противоречие с парламентарните норми и правила. Българските граждани по категоричен начин показаха оценката си за новия кабинет и вече седмица протестират по площадите в цялата страна с искания за оставка и предсрочни избори. Няма назначени областни управители, назначават се спорни фигури за заместник-министри и съветници. Работодателите и индустриалците в България призоваха за нови избори без отлагане, нещо повече – българският президент свали одобрението си от новото правителство“, заяви още Борисов по време на срещата.

 

Президентът на ЕНП Вилфрид Мартенс и председателя на Групата на ЕНП в ЕП Джоузеф Дол определиха като абсурдни и несъстоятелни твърденията, че ЕНП сваля доверието си от ГЕРБ. Срещата на ЕНП продължава

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев