Бойко Борисов: БСП, ДПС и Атака умишлено искат да паднат от власт

Бойко Борисов
20.06.2013 / 11:33

От това, което наблюдавам в страната, стигам до извода, че БСП, ДПС и "Атака" умишлено искат да паднат от власт. Tова заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти след излизането си от Консултативния съвет по национална сигурност при президента, което беше скандално провалено от Волен Сидеров. „Да напомня няколко факта: За тези десет дни, за една нощ сложиха голям далавераджия за министър, през нощта го махнаха. Предложиха шеф на ДАНС, който в последните 4 години не е ходил на работа, в предишните 4 години е уволнен. Назначиха за заместник-министър някакъв човек, доводен от Шумен, който казаха, че не познават. Заместник-министърката им на образованието обявява Васил Левски за престъпник. Ако някой ме помоли мен да им направя такъв черен сценарий, аз няма как да им го измисля, каза Борисов. По думите му управляващите не са толкова глупави, за да правят неволно такива елементарни грешки, а подготвят сценарий, при който да излязат от властта и след това на изборите да се оправдават, че не са реализирали управленските си идеи, защото не им е даден шанс. „Тези хора не могат да правят такива грешки без да искат, затова стигам до извода, че те го правят нарочно. Те видяха че нито могат да вдигат пенсии, нито заплати, видяха, че хората не ги искат, видяха, че това, което направиха с Цанков камък и АЕЦ „Белене” и закона, който приеха за зелените енергии, поставя енергетиката ни в реален фалит, разбраха, че не могат да вдигат данъците и те, ако останат сега на власт и се явят догодина на евроизборите, ще вземат 7-8 процента. Заради това сега умишлено вече до изнервят народа, улицата става все по-голяма”, подчерта Бойко Борисов.

 

„Те са подготвили сценарий да ме задържат и в ареста да ме убият. Затова Станишев казва: „нестандартно, само този човек, с риск за живота си, пое този ангажимент“. Кой ангажимент? Десет дни Орешарски, Местан и Станишев не казват кой е предложил Пеевски. Всички знаем, че такова решение се взима само от Ахмед Доган. Чие име беше цитирано в официално писмо, на централа, за поръчка срещу мен. Това е нестандартно. Моят дядо, когато са го убили, са написали в епикризата, че е починал от червен вятър. Цинизмът е, че този червен вятър, който го е отнесъл, са комунистите. Това са готвили да направят и с мен. Затова са тичали при главния прокурор още в петък“, категоричен бе Бойко Борисов.

 

Председателят на ПП ГЕРБ подчерта, че от февруари досега държавата не работи. „Тревогата в Брюксел е огромна. България по-нестабилна няма как да бъде. Президентската институция винаги всички политици са я пазили като място, където да разговарят. Сега правилното поведение на Станишев и Местан беше да излязат, да кажат: вижте, колеги, поканени сме на консултативен съвет, ситуацията е тежка. Те стоят и се подхилкват и гледат Волен Сидеров какво говори. Кога по времето на президента Първанов ние бихме се държали така“, попита Борисов. По думите му нови избори, без промяна в избирателния закон, ще извадят една партия от следващия парламент, ще вкарат две други, и БСП ще има най-ниския резултат в своята история. „Затова те търсят провокации. За да идат на избори, като че ли някой ги е провалил. Затова всеки ден правят грешки в своето управление. Те разбиха специалните служби. Кои специални служби да сигнализирам? Когато казах, че в такъв документ е написано, че е Ахмед Доган, чух от Прокуратурата, че сценарият не се е сбъднал. Че не било сериозно. Няма как да се разбере дали е така или не, ако не те убият“, заяви Бойко Борисов.

 

„Аз с любов ги победих. Най-големите контрабандисти сега са в управлението. Между Местан, Орешарски и Станишев не се знае кой е предложил Делян Пеевски. И вие ги търпите седем дни да мъцкат. Ахмед Доган е този, който назначи Делян Пеевски. Да знаете всички. Затова мъцкат и не може да разбереш дали неправилно говорят или - не могат да говорят. Те видяха, че с избори не могат да ме победят“, категоричен бе председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев