Бойко Борисов: На следващите избори ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила

Бойко Борисов
04.09.2013 / 11:12

“Дневният ред на обществото иска вашата оставка”. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в изказванто си от името на Парламентарната група на партията в пленарна зала, в началото на есенната сесия на Народното събрание.

 

„Айде давайте си оставката, и всичко да тръгне добре в държавата. С цялото си уважение към вас, вашата партия и вашите симпатизанти - не е естествена тази коалиция. Затова се бушуват хората, затова не я харесват. Как ще успеете да убедите вашите симпатизанти, че крепите БСП и ДПС? Убеден съм че на следващите избори пак ще сме първа политическа сила, защото имаме политики. Толкова пъти ви бихме. Когато бях кмет на София, бяхте на власт. Подценихте ме тогава. Сега ме подценете пак и ще видите какво ще ви се случи”, заяви Борисов.

 

Той призова управляващите да мислят за оставка още днес. „ Ще вкарате държавата в такава криза, че няма да може да излезе от нея. Всеки ден скандализирате. Дайте да дадем оставка, да се направят изброи, хората да си дадат гласа. Нали сте първа сила – ще победите и пак ще управлявате. Тогава ще стоим там тихичко и ще си мълчим, нали сте първи”, каза в изявлението си Борисов.

 

Той се обърна към управляващите в залата с въпроса на базата на кое морално право управляват. „Вие не сте спечелили изборите, за пореден път ви го казвам. Ние сме първа политическа сила. Все пак отчитайте, г-н Станишев, че откакто сте председател на партията, не сте ни победили на избори нито един път. Само преди два месеца ви победихме във Варна”, допълни председателят на ГЕРБ.

 

„Разбирам колко приятели имате сред социологическите агенции. Няма да припомням за безумните назначения, които направихте. Още първият ден за една нощ сменихте министър-калинка. Толкова много калинки, че човек не може да ги изговори, толкова областни управители. Дори за Хасково не смеете да кажете кой е областният управител”, каза Борисов. „Още чакам да видя автобусите с двойни дъна и да стане ясно за тази печатница, за тази гигантска манипулация, която направиха”, посочи той.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев