Марин Кавръков, ГЕРБ: Сливен заприлича на казарма, общината ликвидира културни институти

Марин Кавръков
09.09.2013 / 13:38

Налице е тотален погром на културните институти в Сливен, заяви на пресконференция координаторът на структурите на ПП ГЕРБ Марин Кавръков. Той изрази възмущение, че Клуба на дейците на културата е обявен на търг за ресторант.

 

„КДК никога не е бил планиран за ресторант и няма условия за развиване на подобна дейност. На път сме най-старата институция от този вид да бъде унищожена. Базата на художниците също е предлагана на търг”, каза той. Според него общината проявява пълно неразбиране по проблемите на дейците на културата и по фелдфебелски се опитва да управлява процесите. Кавръков критикува факта, че художествената галерия е затворена за ремонт през цялото лято, а това е сезонът, в който може да се повиши посещаемостта от туристи.

 

„Никакво отношение няма общината. Когато културните дейци се обадят за нещо, все едно, че са извършили престъпление. Същото става и с Кукления театър. Докога ще плащаме наем на мюфтийството? Въпреки, че имаме вариант за решение за този театър да бъде преместен, нищо не се прави. Започваме новия сезон с ликвидиране на културни институции, които са създавани десетилетия наред. Сливен започна да прилича на казарма и от това най-много ме боли. Начинът, по който се управляват процесите, започва да прилича на прусащина, от която Сливен като интелектуален център на България няма никаква полза”, каза Кавръков.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев