Десислава Танева: Управляващите не реагират на обществените нагласи

Десислава Танева
09.09.2013 / 13:39

Управляващите трябва да успокоят обществото и да работят в негов интерес, а най-демократичното действие е правителството да подаде оставка. Това заяви на пресконференция народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева. Според нея управляващите не вземат никакво отношение за ситуацията в страната и не реагират на обществените нагласи.

 

„Обстановката за работа е много неприятна. Народните представители преминават през кордон от полиция и жандармерия. Гражданското общество не е разбрало какво е отношението на управляващите, които трябва да успокоят обстановката. Това е най-тъжното. Не може да продължава така! Отговорността е на всички участници в политическия живот, но най-вече на управляващите и смятам че трябва да има адекватни мерки за това”, каза Танева. Тя подчерта, че управляващата коалиция е неестествена, включвайки ДПС и Атака на практика вота на избирателите е подменен.

 

Народният представител разкритикува продължаващите смени в ръководството на ведомства в цялата страна и се надява управляващите да излязат с позиция относно неоснователните смени на регионално ниво. „ Няма логика да претендираш, че работиш в името на обществения интерес и да уволниш лице, което е получило най-добрите резултати за своето ведомство, какъвто е случая с бившия директор на горското Георги Христов. Чувам, че се готвят смени и в регионалния инспекторат по образование, във ВиК…”, допълни Танева.

 

Според нея най-важният акцент през новия политически сезон е приключването на споразуменията за следващия програмен период 2014-2020 по начин, по който средствата, които ще бъдат договорени по различните мерки, да бъдат предоставени по-ефективно, отколкото в този настоящ период. „Грешките, допуснати преди, трябва да бъдат анализирани и да се вземат решения по какъв начин ще се помогне за подобряване условията на живот в България. В сферата на земеделието това, което ще се опитаме да направим, е да настояваме да се приемат исканията ни относно начините, по които да се предложи Програмата за развитие на селските райони. От министерството реагираха на мой въпрос защо при отпуснатите помощи де минимис не бяха включени овощарите. Това решение се смени. Сега има предоставена помощ на картофопроизводителите. Странно защо включените области са само четири и нашата не е сред тях. Поставила съм въпроса и се надявам да бъдат включени и картофопроизводителите от нашия регион”.

 

Танева подчерта, че ПГ на ГЕРБ няма свой представител в работните групи за изработване на ПРСР, но има градивни предложения. Съветът на Десислава Танева е да се вземе становището на екипа, който е реализирал програмата в последния програмен период и знае къде са минусите в предното договаряне, за да не се повтарят грешките от настоящия програмен период.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев