Дорис Пак: Правителството в България е марионетно, което се управлява от Социалистическата партия

---
14.09.2013 / 19:58

Сегашното правителство в България е едно марионетно правителство, което се управлява от Социалистическата партия. Това заяви на пресконференция в Централата на ПП ГЕРБ в София председателят на Европейската народна партия (ЕНП) – жени Дорис Пак и член на Централното бюро на ЕНП. Тя призова управляващите да помислят за бъдещето на България. „Разтревожена съм от това, което се случва тук напоследък - полицията да иска от определена политическа партия имена, адресите и като цяло данните на новопостъпилите членове както се е случило във Варна. Това е неприемливо, недопустимо и никога не би могло да се случи в моята страна, защото ако полицай поиска информация от политическа партия, значи трябва да потърси медицинска помощ”, категорична бе Дорис Пак. По думите й след като правителството не реагира и не взема мерки по отношение на такива действия, очевидно има скрит дневен ред. „Ситуацията с антиправителствените протести буди притеснение и поставя много въпроси, като например защо правителството не предприема мерки и стъпки за разговор с протестиращите. Правителството в момента не действа, крие се зад Социалистическата партия, не разговаря с протестиращите и не говори с хората. Очевидно съществува скрит дневен ред, който води до нежелание да се отиде до нови избори”, посочи Пак.

 

„Когато едно правителство съществува единствено и благодарение на гласовете и политическото поведение на „Атака”, хората на улицата виждат това. България се управлява от правителство, което когато гласува например бюджета или други закони, разчита на гласовете на партия „Атака”, а това е една расистка и антиевропейска партия“, подчерта Дорис Пак и попита как европейските социалисти приемат това. Тя бе категорична, че ако правителството продължава да разчита на подкрепата на партия „Атака”, то трябва да си отиде. „Като германски европеец, изпитвам отчаяние от това, което виждам тук. Ние държим на демократичното развитие на България. На тази опасна политическа игра трябва да се сложи край”, обясни Пак. Председателят на ЕНП-Жени подчерта, че ГЕРБ никога не е разчитала на гласовете на „Атака” и никога не е била зависима от тях при приемането на важни закони. „Ако „Атака“ сама е решила да подкрепя ГЕРБ, това е било техен избор. Но в момента „Атака“ влиза в Народното събрание, когато на управляващите им е необходима подкрепа“, припомни Дорис Пак.

 

Евродепутатът от Групата на ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев посочи, че всеки може да влезе в страницата на Народното събрание и да провери дали ПП ГЕРБ е управлявала само с подкрепата на „Атака“. „Ще видите дали ГЕРБ е дошла само с подкрепата на „Атака“. Никога, по нито едно време, правителството на ГЕРБ не е било зависимо от гласовете на „Атака“, независимо какво е било поведението на тази партия, дали е гласувала за, или е гласувала против. Тук имаме една абсолютно различна ситуация, в която правителството е зависимо единствено и само от поведението на тази партия. Не може да се прави никакъв паралел между преди и сега, въпреки наглите лъжи на бившата комунистическа партия“, подчерта Ковачев. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Моника Панайотова припомни, че групата на ГЕРБ в 41-то Народно събрание никога не е била зависима от гласовете на „Атака“ при гласуването на важните решения в парламента. „Няма двойни стандарти от страна на ЕНП, защото мнозинството не е било формирано само с подкрепата на „Атака“. „Това, което ни различава от сегашното правителство, е, че ние винаги сме дистанцирали от ксенофобските изказвания от трибуната на Народното събрание, което не виждаме в 42-то Народно събрание, заяви Панайотова.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев